01.07.2022 |
Viure als Pirineus

Lliuren a l'Ajuntament de la Seu més de 30.000 signatures en defensa de l'Escola Catalana

Aquest dimarts 8 docents d'escoles de la ciutat estan citats a declarar per suposadament incitar a l'odi en relació a l'1-O

laseu
El batlle de la Seu, Albert Batalla, amb els responsables de la Comissió de Suport després de lliurar més de 30.000 signatures. Foto: Ajuntament de la Seu
Lliuren a l'Ajuntament de la Seu més de 30.000 signatures en defensa de l'Escola Catalana

Representants de la Comissió de Suport a l'Escola Catalana de la Seu d'Urgell han lliurat aquest dilluns al matí a l'Ajuntament urgellenc les més de 30.000 signatures recollides en suport al manifest en defensa de l'Escola Catalana. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha rebut als membres d'aquesta comissió, els quals han fet una valoració ''molt positiva'' de la resposta ciutadana que s'ha obtingut a favor del manifest. Batalla ha remarcat que ''l'escola de la Seu ha estat sempre un model de cohesió social, de bon aprenentatge, de col·laboració entre els diferents centres educatius, així com un model d'ascensor social''. Demà dimarts estan citats a declarar 8 docents de 3 escoles de la Seu per un suposat delicte d'incitació a l'odi pel tractament sobre el referèndum de l'1-O. Tres famílies han presentat denúncia i la d'un fill d'una agent de la Guàrdia Civil asseguren que el menor va patir ''humiliacions, insults i agressions''.

El manifest de la Comissió fa incís en aspectes com que ''l'escola catalana és un exemple de llibertat, convivència, democràcia i plurilingüisme''; que és ''una de les principals vies d'integració de les famílies nouvingudes i un veritable ascensor social''; i que s'hi ''garanteix la convivència que es treballa dia a dia amb tots i cadascun dels components de la comunitat educativa''. En aquest sentit, afirmen que ''els atacs externs intenten trencar-la i afavorir interessos polítics i mediàtics, mai pedagògics''.

El manifest defensa ''la professionalitat dels docents i l'autonomia de centre'' com a ''puntal del sistema educatiu de Catalunya''. Així mateix, s'assegura que ''l'escola catalana està íntimament lligada a la seva realitat social i és per això que ha d'atendre inquietuds dels seus alumnes quan la societat del seu entorn viu episodis traumàtics''. 

Finalment, el text també remarca que ''atacar la professionalitat dels docents és intentar atemorir-los, desprestigiar-los, posar en dubte la figura de l'educador i dinamitar un dels pilars fonamentals de la nostra societat''. És per això que es demana ''no oblidar que aquests atacs al sistema educatiu català també perjudiquen directament els infants''. 

Tot i que a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell s'han entregat més de 30.000 signatures, a la pàgina web change.org on s'estan recollint ja n'hi havia més de 44.000 de registrades aquest dilluns al migdia. 

Lliuren a l'Ajuntament de la Seu més de 30.000 signatures en defensa de l'Escola Catalana
Comentarios