L'escola Albert Vives de la Seu presentarà un projecte al Mobile World Congress de Barcelona

Un èxit de les nostres escoles. L'experiència AV Robots: Robòtica i Pensament Computacional a l’Escola Albert Vives de la Seu d'Urgell es presentarà, el proper dia 1 de març, a la jornada “Changing Education Together” que es farà dins del Mobile World Congress. Això no passa cada dia. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
photo_camera Els alumnes pirinencs seran al Mobile World Congress.

L'experiència 'AV Robots: Robòtica i Pensament Computacional a l’Escola Mn Albert Vives es va presentar al concurs “Mobile Learning Awards 2018” en la categoria “Escoles Innovadores en l’Aplicació de les Tecnologies Digitals” i va ser seleccionada com a una de les tres finalistes.

Anteriorment, ja fa uns mesos l’equip AV ROBOTS 5 de l’escola Albert Vives ja va guanyar la WRO (WORLD ROBOT OLYMPIAD) que van organitzar l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, Engijoc i la Fundació educaBot. L’equip guanyador estava format per Clàudia Sanllehí, Marcel Gómez i Biel Mateu, tots alumnes de 4t de primària. L’escola va ser representada en aquesta competició de robòtica educativa per 5 equips de 3 components, sota la direcció de la mestra Mireia Alba, que és la coordinadora del projecte de robòtica que l’escola porta a terme. La WRO és una competició de robòtica a nivell mundial adreçada a joves estudiants d’entre 7 i 15 anys. 

Per participar a la WRO calia formar un equip d’entre dos i tres participants, més un entrenador que dóna suport als alumnes durant el procés de preparació de l’Olimpíada, però mai pot col·laborar ni comunicar-se amb ells durant el torneig. Els equips tenien dos hores i mitja per construir i programar un robot que posteriorment resoldrà un desafiament en la taula de competició. Un dels valors afegits és que una de les regles de joc es pot anunciar a última hora. La qualitat d’aquesta prova està en el foment de valors i capacitats, ja que els participants treballen en equip i han de desenvolupar la seva creativitat, tenir iniciativa i resoldre problemes per realitzar el repte que se’ls proposa.

Ara, els alumnes i professors de l'escola Albert Vives tindran l'oportunitat de presentar el seu projecte i la seva experiència en el Mobile World Congress que es farà a Barcelona. Sens dubte, una oportuntat única per exportar el nostre talent.