05.07.2022 |
Viure als Pirineus

L'escola Albert Vives de la Seu presentarà un projecte al Mobile World Congress de Barcelona

Un èxit de les nostres escoles. L'experiència AV Robots: Robòtica i Pensament Computacional a l’Escola Albert Vives de la Seu d'Urgell es presentarà, el proper dia 1 de març, a la jornada “Changing Education Together” que es farà dins del Mobile World Congress. Això no passa cada dia. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Els alumnes pirinencs seran al Mobile World Congress.
L'escola Albert Vives de la Seu presentarà un projecte al Mobile World Congress de Barcelona

L'experiència 'AV Robots: Robòtica i Pensament Computacional a l’Escola Mn Albert Vives es va presentar al concurs “Mobile Learning Awards 2018” en la categoria “Escoles Innovadores en l’Aplicació de les Tecnologies Digitals” i va ser seleccionada com a una de les tres finalistes.

Anteriorment, ja fa uns mesos l’equip AV ROBOTS 5 de l’escola Albert Vives ja va guanyar la WRO (WORLD ROBOT OLYMPIAD) que van organitzar l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, Engijoc i la Fundació educaBot. L’equip guanyador estava format per Clàudia Sanllehí, Marcel Gómez i Biel Mateu, tots alumnes de 4t de primària. L’escola va ser representada en aquesta competició de robòtica educativa per 5 equips de 3 components, sota la direcció de la mestra Mireia Alba, que és la coordinadora del projecte de robòtica que l’escola porta a terme. La WRO és una competició de robòtica a nivell mundial adreçada a joves estudiants d’entre 7 i 15 anys. 

Per participar a la WRO calia formar un equip d’entre dos i tres participants, més un entrenador que dóna suport als alumnes durant el procés de preparació de l’Olimpíada, però mai pot col·laborar ni comunicar-se amb ells durant el torneig. Els equips tenien dos hores i mitja per construir i programar un robot que posteriorment resoldrà un desafiament en la taula de competició. Un dels valors afegits és que una de les regles de joc es pot anunciar a última hora. La qualitat d’aquesta prova està en el foment de valors i capacitats, ja que els participants treballen en equip i han de desenvolupar la seva creativitat, tenir iniciativa i resoldre problemes per realitzar el repte que se’ls proposa.

Ara, els alumnes i professors de l'escola Albert Vives tindran l'oportunitat de presentar el seu projecte i la seva experiència en el Mobile World Congress que es farà a Barcelona. Sens dubte, una oportuntat única per exportar el nostre talent.

L'escola Albert Vives de la Seu presentarà un projecte al Mobile World Congress de Barcelona
Comentarios