06.12.2021 |
Viure als Pirineus

EDUCACIÓ

L'Associació SASC-Pixies compleix vint anys d'educació en el lleure

Al llarg d’aquests 20 anys han transmès l’estima pel Pirineu, la natura i les situacions socials i culturals que es viuen en cada moment.
Una de les activitats a la natura de l'Associació SASC-Pixies
L'Associació SASC-Pixies compleix vint anys d'educació en el lleure

Aquest 2020, l’Associació SASC (Serveis d’Animació SocioCultural)- Pixies celebra 20 anys dels seus inicis. Quatre joves urgellenques van donar el tret de sortida a una entitat que ha desenvolupat projectes d’educació en el lleure principalment, però també ha fet accions socials i culturals amb tot el personal que ha participat de forma voluntària durant aquests anys.

El projecte més conegut és l’Esplai Pixies, on gairebé 3.500 infants de 3 a 12 anys i 550 monitors han fet possible aquests 20 anys durant les èpoques de vacances escolars (Nadal, Setmana Santa, Estiu i, fins i tot, alguns anys els dissabtes).

Al llarg d’aquests 20 anys, s’han treballat diversos centres d’interès, on s’ha transmès l’estima pel territori, el Pirineu, la natura i les situacions socioculturals que es viuen en cada moment. El lleure educa en valors i en coneixements a través del joc i la rialla.

L’Estiu 2020 ha estat molt diferent i van tirar endavant un casal ple de dubtes, però ha resultat un estiu molt enriquidor per a l’entitat, les famílies i els infants. Des de l’entitat van decidir ajudar les famílies a costejar el cost de l’Esplai, ja que es van incorporar dos monitors per cada grup estable. El 65% del cost de cada infant l’han assumit les famílies i el 35% l’han assumit des de Pixies.

IMG_6374

També cal destacar els 13 camps de treball on 200 joves de 14 a 17 anys d’arreu de Catalunya i 40 monitors de l’entitat han compartit arranjaments de camins a Bescaran i a Arfa i han ajudat en la restauració de l’ermita de St. Andreu de Castellbó, a més de participar en camps de treball de caire social i cultural.

La celebració havia de ser una gran festa, però la situació actual de COVID-19 no ho ha permès. Tot i així, volen donar les gràcies a totes les persones que al llarg d’aquests 20 anys han format part de la família Pixie (famílies, infants i joves, Col·legi la Salle, administracions locals, monitors, joves i un llarg etcètera de persones que ho han fet possible).

IMG-20170818-WA0022

Es poden seguir els agraïments i les celebracions virtuals pel canal d’Instagram: @sasc_pixies 

L'Associació SASC-Pixies compleix vint anys d'educació en el lleure
Comentarios