SALUT

L'Associació Contra el Càncer signa un nou conveni de col·laboració amb l'Hospital de la Seu d'Urgell

L’associació ha equipat les dos sales destinades a aquests pacients amb un televisor i sis auriculars sense fil, una font d’aigua freda i calenta, un carro d’infusions i revistes i diaris setmanals.
FOTO-CANCER-1140x570
photo_camera Conveni entre l'AECC a Lleida i la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell

L’Associació contra el càncer Lleida ha signat un nou conveni amb la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell. L’objectiu de la col·laboració entre les dues institucions és donar a conèixer l’associació i els seus serveis, oferint informació a través de fulletons, cartells i equip de voluntariat que van a l’hospital per tal d’oferir assessorament i informació a qui ho necessiti; pacients, familiars o professionals.

El conveni l'han signat el president de l'AECC a Lleida, el pirinenc Sisco Maranges, i el director-gerent de la FSH, Francesc Guerra. També hi han assistit el psicòleg de referència de l'AECC a l'Alt Urgell, Jordi Arjó; la presidenta i voluntària de la Junta Local de l'AECC a l'Alt Urgell, Montse Herreros, i la gerent de l'AECC a Lleida, Eva Figuera. Per part del centre mèdic urgellenc, hi han pres part el director assistencial, Vladimir Lazo; la directora d'Infermeria, Cristina Aguar; i la infermera referent d'Hospital de Dia d'Oncologia, Montse Ramos.

Humanitzar l'espai

Una part d’aquesta col·laboració també ha consistit a humanitzar l’espai on es realitzen els tractaments oncològics, per tal d’aconseguir que el temps que hagin de passar allà els pacients, pugui ser més amè dins del possible. L’associació ha equipat cada una de les dues sales on es duen a terme tractaments oncològics amb un televisor i 6 auriculars sense fil. Així mateix, una font d’aigua calenta i freda, conjuntament un carret per fer infusions, cafès… I també revistes i diaris setmanals.

Vincle entre la Fundació Sant Hospital i l'ACC

La finalitat d’aquesta col·laboració, és poder mantenir un vincle entre l’hospital de la Seu i l’Associació per tal de poder atendre millor i de forma més precoç als pacients i famílies de la comarca i millorar la seva qualitat de vida. Sobretot poder mantenir aquesta relació en un futur i treballar per un objectiu comú. L’hospital permetrà tenir la presència de l’Associació a través de voluntaris, serveis que puguem oferir, punts d’informació i com també permetre fer difusió de campanyes i continguts de prevenció.

L’Associació contra el càncer a l’Alt Urgell, està formada per una Junta Local formada per diferents senyores, que són pacients i/o voluntàries, representada per una portaveu que també és pacient i voluntària. A l’Associació contra el càncer a l’Alt Urgell es duen a terme diferents activitats gratuïtes repartides al llarg de l’any, per exemple aquest curs s’han fet activitats com ioga, ceràmica, exercici físic grupal i fisioteràpia aquàtica grupal. Com també el taller de manualitats, on les diferents pacients i voluntàries es troben al llarg de l’any per dur a terme manualitats que es venen en benefici de l’Associació en diverses parades com Sant Jordi, la fira Sant Ermengol, Nadal, mercat setmanal, etcètera.