PATRIMONI CULTURAL

La baixada de les falles d’Alàs han tornat a il·luminar el serrat de les Peces durant la seva tercera edició

Per primer cop, l’organització ha anat a càrrec de l’Associació Cultural dels Fallaires d’Alàs, acabada de constituir
Falles d'Alàs 2023 1
photo_camera Els fallaires han llençat les falles a les flames a l’arribada a la plaça d’Alàs / @carlosguardia10

Els fallaires d’Alàs han tornat a il·luminar el serrat de les Peces durant la tercera edició de la seva baixada de falles. Aquest ha estat el primer any en què l’organització de l’esdeveniment ha ant a càrrec de la flamant Associació Cultural dels Fallaires d’Alàs, creada específicament per aglutinar els esforços de fallaires i voluntaris i per coordinar-se amb l’Ajuntament d’Alàs i Cerc i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, que són les principals entitats col·laboradores en l’organització de l’acte. Així mateix, des del primer any s’ha comptat amb l’ajuda logística del Parc Natural del Cadí-Moixeró, del qual en forma part un sector important del municipi, i també es preveu, aquest any, comptar amb una subvenció de l’Institut per a la Promoció  i el Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

Falles d'Alàs 2023 2
Membres de la flamant Associació Cultural dels Fallaires d’Alàs / Carlos / @carlosguardia10

Marc Fargas, president de l’Associació, ha destacat la implicació en la festa dels petits fallaires d’Alàs, 19 en total, que han acompanyat als fallaires grans en el darrer tram de la baixada amb unes falles més lleugeres, creades específicament per a ells, que han llençat a les flames a l’arribada a la plaça d’Alàs.

Falles d'Alàs 2023 4
Les falles d’Alàs han tornat a il·luminar el serrat de les Peces durant la 3a edició de la seva baixada / @XavierAntich

L’esdeveniment ha tingut lloc lloc aquest divendres, dia 23, vigília de sant Joan. El far s’ha encès a les 21:50 h i els fallaires han començat a baixar a partir de les 22:00 h. En l’edició d’enguany hi han participat 55 fallaires adults, provinents del municipi d’Alàs i Cerc en la seva gran majoria, que compten amb el suport d’una organització atesa per 56 voluntaris, que desenvolupen una tasca imprescindible per fer possible un esdeveniment com aquest amb tota la seva complexitat. La festa ha finalitzat amb un concert de música tradicional a càrrec de La Sonsoni i Dijazzònic, a la plaça d’Alàs.