EQUIPAMENTS

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell fa marxa enrere i mantindrà la pista polivalent de la plaça Joan Sansa

Tota l'oposició era contrària a l'eliminació de l'espai i la CUP ho ha fet prevaldre en l'acord de pressupost amb Compromís X La Seu
Pista Joan Sansa 1
photo_camera L'Ajuntament de la Seu d'Urgell mantindrà la pista polivalent de la plaça Joan Sansa / Feliu Sirvent

L'equip de govern de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ja tenia coll avall l'eliminació de l'actual pista polivalent de la plaça Joan Sansa, però ha hagut de fer marxa enrere. La CUP ha defensat la seva posició favorable al manteniment de l'equipament a l'hora de la negociació del pressupost municipal i la pretensió del govern (Compromís X La Seu) ha decaigut d'uns comptes que, finalment, es posaran a debat i votació el dimarts 9 de gener. Així el consistori s'estalviarà els 84.564,33€ que costava la desconstrucció i la ciutat continuarà disposant d'un espai de joc i esport per a nois i noies al centre de la ciutat.

Aprovació de la Junta de Govern

La Junta de Govern Local, celebrada el proppassat 18 de desembre, va aprovar l'eliminació d'aquesta pista polivalent, molt utilitzada fora de l'horari escolar per nens i nenes. En aquella sessió, la proposta va tirar endavant únicament amb els vots favorables dels representants del govern municipal (Compromís X La Seu) i els contraris de Junts i ERC. Cal recordar que la CUP és present en aquest òrgan col·legiat amb veu però sense vot. L'acord, però, estava mancat d'efectivitat i tenia els papers mullats, com així s'ha demostrat amb l'acord de pressupostos entre Compromís X La Seu i la CUP.

Pista Joan Sansa 2
L'Ajuntament de la Seu d'Urgell mantindrà la pista polivalent de la plaça Joan Sansa / Feliu Sirvent

El comunicat del consistori urgellenc assegurava que la Junta de Govern de l’Ajuntament de la Seu d'Urgell havia aprovat el projecte de substitució de la pista polivalent de la plaça Joan Sansa, "després de consensuar-ho amb els veïns i veïnes". Certament, aquest projecte de substitució, a la pràctica d'eliminació, es va presentar en una reunió oberta amb alguns veïns i veïnes de la mateixa plaça Joan Sansa, en el marc de la nova iniciativa ‘Digues la teva’. Segons el govern municipal, l'eliminació d’aquest quadrant sud-oest venia donada "per les reiterades queixes del veïnat a causa del soroll que comporta l’ús d’aquesta pista poliesportiva". 

Més carrer i menys pantalles i abús d'extraescolars

Per la seva banda, el portaveu d'ERC, Francesc Viaplana, es va mostrar des d'un inici contrari a l'eliminació d'aquest equipament lúdic i va manifestar que "per a l'educació integral dels nostres fills, cal més carrer i menys pantalles i abús d'extraescolars". Viaplana va assegurar que "els infants i joves necessiten espais de trobada i lleure saludable com aquests" i va afegir que "jugar al carrer és una de les millors opcions pedagògiques per al desenvolupament integral, alhora que contribueix a la inclusió i cohesió social". Pel portaveu d'ERC, hi ha altres opcions a fi i efecte de reduir les molèsties que es poden ocasionar al veïnat. "Som i volem ser una ciutat d'esport i aquesta mesura no ho fomenta", va afirmar.

Màquines escombradores

Amb anterioritat a l'acord de pressupostos entre Compromís X La Seu i la CUP, el govern municipal també incorporava als comptes, a banda de l'eliminació de la pista esportiva de la plaça Joan Sansa, la compra de dues noves màquines escombradores per valor de 300.000 €. Aquests expedients han decaigut i ja no es posaran a votació el dia 9 de gener pel fet que, a més de Junts i ERC, la CUP també hi estava en contra i va demanar expressament que no s'hi incloguessin.