AEROLÍNIES

Capella: “L’aeroport Andorra-La Seu és una infraestructura estratègica al servei del Pirineu”

La consellera de Territori i el ministre de Turisme i Comerç d’Andorra reben el primer vol de la nova ruta entre la Seu d'Urgell i Palma, que s’afegeix a la que ja s’opera entre l’aeroport pirinenc i Madrid.
Andorra2
photo_camera Avui s'ha fet el primer vol de la ruta entre l’Aeroport d’Andorra-La Seu i Palma.

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, i el ministre de Turisme i Comerç d’Andorra, Jordi Torres i Falcó, han rebut aquest matí els passatgers del primer vol procedent de Palma que han aterrat a l’aeroport d’Andorra-La Seu. És l’estrena de la nova ruta que operarà la companyia Air Nostrum aquesta temporada d’hivern (fins al 31 de març), amb vols els divendres i diumenges.

La consellera Capella ha valorat que “l’aeroport Andorra- La Seu és una infraestructura estratègica al servei del Pirineu, que garanteix serveis bàsics, una millor accessibilitat d’aquesta part del país i també la competitivitat de les empreses i l’atractiu turístic”. “És un aeroport per al Pirineu, sinònim d’èxit de la col·laboració entre els governs” català i andorrà, ha emfasitzat.

Andorra1
La consellera de Territori, la pirinenca Ester Capella i Farré.

El Govern andorrà finança aquesta nova ruta que s’afegeix al trajecte regular entre l’aeroport d’Andorra-La Seu i Madrid, que ofereix la mateixa companyia des de fa dos anys i que també opera els divendres i diumenges. En aquest temps, l’aeroport de la Seu d’Urgell ha rebut més 19.000 passatgers, sumant els usuaris de la ruta d’Air Nostrum i els d’aviació corporativa.

autoritats-la-seu-palma-avio-aeroport-acn
L'aeroport d'Andorra-La Seu estrena la nova ruta a Palma, amb la voluntat que també pugui operar a l'estiu / Albert Lijarcio

Grup d'Actuacions Especials dels Bombers

La consellera Capella ha visitat també la base del Grup d’Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat (GRAE) a l’aeroport d’Andorra-La Seu, dedicada especialment al rescat de persones en situació de risc al Pirineu, amb una mitjana de 450 operacions anuals. “Aquest aeroport també salva vides”, ha volgut posar en valor Capella.

La titular de Territori ha visitat igualment les instal·lacions a l’aeroport de les empreses de treballs aeris. Aquestes companyies es dediquen a feines com l’aprovisionament de refugis de muntanya, trasllat de materials o activitats complementàries a la construcció d’infraestructures, accions contra incendis o fumigacions, entre altres. Només al 2022, aquestes empreses van realitzar 2.629 operacions, en 1.700 de les quals van emprar helicòpters.

Capella Aeroport Emergències
La consellera Capella ha visitat la base del GRAE a l’aeroport d’Andorra-La Seu / @territoricat

La visita ha finalitzat en un dels últims hangars que s’han construït a l’aeroport, de l’empresa Andorra Aviation Group. Aeroports de Catalunya ha autoritzat recentment a aquesta companyia a posar en funcionament un FBO (Fixed Based Operator). Això implica comptar amb una terminal dins de les seves instal·lacions, el que permet als passatgers entrar directament a l’hangar per completar el check-in i els controls de seguretat per al seu vol. Una vegada en funcionament, serà el segon FBO que existeix a Catalunya (el primer a l’aeroport de BCN-Josep Tarradellas El Prat).

Segons ha manifestat la titular de Territori, l’aeroport Andorra-La Seu “forma part del sistema d’aeroports de Catalunya, que volem seguir potenciant, prestant serveis estratègics per al Pirineu”.