24.05.2022 |
Viure als Pirineus

NOUS AJUNTAMENTS

L'Ajuntament de la Seu tindrà sis regidors de govern amb retribució

El plenari del consistori urgellenc aprovarà aquest dimarts el cartipàs municipal

Govern municipal la Seu
Foto de família del govern municipal de la Seu d'Urgell
L'Ajuntament de la Seu tindrà sis regidors de govern amb retribució

El Ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell aprovarà el cartipàs municipal aquest dimarts, dia 9 de juliol, en la seva primera sessió del mandat. El cartipàs municipal és l'organització del govern local i la seva distribució per àrees. Així, en el cartipàs s'hi defineix cada una de les regidories i quines funcions li corresponen desenvolupar.

El plenari aprovarà, entre altres qüestions, la constitució dels grups municipals, així com la designació dels tinents d'alcalde i els membres de la Junta de Govern Local. També acordarà les retribucions econòmiques que percebran els membres del govern, així com les dedicacions exclusives i les compensacions econòmiques per als diferents regidors i regidores i els grups municipals.

El nou Govern municipal de la Seu estarà configurat per l'Alcalde, Jordi Fàbrega, i quatre tinents d'alcalde, que són per ordre: Mireia Font, Marian Lamolla, Joan Gurrera i Carlos Guàrdia.

Les retribucions i dedicacions

L'Alcalde, Jordi Fàbrega, tindrà una retribució de 40.210 euros bruts anuals, distribuïts en 14 pagues i una dedicació parcial del 85%.

La segona tinent d'alcalde, Marian Lamolla, el tercer tinent d'alcalde, Joan Gurrera i el 4t tinent d'alcalde, Carlos Guàrdia, tindran una dedicació parcial del 50% i percebran, cadascun d'ells, una retribució econòmica de 20.642 euros bruts anuals, distribuïts en 14 pagues.

Per la seva banda, la regidora d'Educació, Núria Tomàs, rebrà una assignació econòmica de 12.634 euros bruts anuals, distribuïts en 14 pagues, amb una dedicació parcial del 33%. Finalment, Carme Espuga, regidora d'Atenció Ciutadana, Recursos Humans i Administració Municipal, percebrà una retribució de 9.571 euros bruts anuals, distribuïts en 14 pagues, amb una dedicació parcial del 25%.

Patronat de la Fundació Sant Hospital

El Patronat de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell estarà presidit per l'alcalde Jordi Fàbrega, tal com estableixen els seus estatuts. Els altres regidors que formaran part del patronat de la fundació hospitalària són Francesc Viaplana i Joan Barrera.

Constitució del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

El pròxim dimarts, dia 9 de juliol, es constituirà el nou Consell Comarcal de l’Alt Urgell sorgit de les eleccions municipals del passat 26 de maig. La sessió ha estat convocada a les 17.30 h a la sala d’actes de la seu de la institució. 

Edifici del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Tal com va informar VIURE ALS PIRINEUS, Miquel Sala, cap de llista de JxCat a Oliana, i Martí Riera, alcalde de Coll de Nargó per Esquerra Republicana de Catalunya, compartiran la presidència del Consell Comarcal de l'Alt Urgell al llarg del mandat. Segons l'acord entre les dues formacions polítiques, l'actual regidor d'Oliana ostentarà la presidència de l'ens comarcal des d'ara i fins a final de l'any 2021 i l'alcalde de Coll de Nargó ho farà fins a final del mandat, el juny de 2023.

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell per al mandat 2019-2023 estarà format per 9 consellers de Junts, 6 d’ERC i 4 de Compromís. Dels 19 consellers, 11 són dones i 8, homes.

L'Ajuntament de la Seu tindrà sis regidors de govern amb retribució
Comentarios