MUNICIPIS

La Junta Electoral obliga l'Ajuntament de la Seu d'Urgell a retirar una estelada del centre de la ciutat

La brigada municipal ha retirat aquest matí la bandera que onejava al costat de les altres dels països participants a la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu.
IMG-20230720-WA0005
photo_camera IMG-20230720-WA0005

La Junta Electoral ha obligat l'ajuntament de la Seu d'Urgell a retirar l'estelada del centre de la ciutat, que onejava al costat d'altres banderes dels països participants a la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu que se celebrarà del 28 de juliol a l’1 d’agost.

Els responsables municipals han acatat el requeriment de la Junta Electoral de Zona de la Seu d'Urgell, segons el qual li donava un termini màxim de 24 hores per al seu compliment, i aquest mateix matí, la brigada d'obres ha retirat la bandera estelada que lluïa al carrer Sant Ot, just davant de la plaça de les Monges.

REQUERIMENT  AJUNTAMENT LA SEU D'URGELL_230720_133028_1
Requeriment de la Junta Electoral a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

 

La Junta Electoral Central (JEC) estableix que durant els períodes electorals “els poders públics no poden fer cap actuació que suposi prendre partit o afavorir alguna de les formacions polítiques contendents al procés electoral”. La Junta Electoral de Zona advertia a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell sobre les conseqüències de tipus penal en el cas d'incompliment del requeriment.

Participació internacional

La cita d'aquest estiu de la  Trobada amb els Acordionistes del Pirineu reunirà acordionistes de diferents edats del Pirineu i també d’Aragó, València i Euskadi, a més de la destacada presència internacional d’instrumentistes del Quebec canadenc, el Perú, Colòmbia, Suècia, Finlàndia, Irlanda, Portugal, Itàlia, Moldàvia i Rússia. 

Estelada Trobada acordionistes
La bandera estelada, abans de ser retirada, al costat d'altres dels països participants a la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, una de les cites musicals més tradicionals de l’estiu i a prop ja de complir mig segle de vida des que va començar el 1976, ja ho té tot a punt per a la propera edició, del 28 de juliol a l’1 d’agost, amb la participació d’una setantena d’intèrprets i diversos concerts a la Seu d’Urgell, Arsèguel, Castellbò i Puigcerdà. 

Amb 88 anys, Artur Blasco continua infatigable en la tasca de popularitzar aquest instrument “revolucionari” en el primer terç del segle XX al Pirineu, que “va canviar la convivència a les zones rurals”, segons explica ell mateix.