MUNICIPIS

L'Ajuntament de la Seu reclamarà al Bisbat d'Urgell 117.000 euros anuals d'impostos per les seves propietats

El ple aprova la moció de la CUP amb els vots favorables del govern municipal i de Compromís X La Seu
photo_camera Palau Episcopal del Bisbat de la Seu d'Urgell

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell havia presentat una moció al plenari d'aquest dilluns, on s'instava el govern municipal (JuntsXcAT-ERC) a cobrar l'Impost de Béns Immobles (IBI) a l'Església catòlica, corresponent a les finques de la seva propietat. Després del debat i votació, la moció es va aprovar amb un text modificat, a conseqüència d'una transacció, amb l'equip de govern (Junts X La Seu - ERC). Finalment, l'acord del plenari estableix que l'Ajuntament de la Seu d'Urgell haurà de negociar amb el Bisbat d'Urgell la reclamació de 117.000 euros anuals, que és la quantitat que els correspondria pagar en concepte d'aquest impost que grava la propietat d'edificis i finques existents a la ciutat. Els Testimonis de Jehovà haurien d'abonar anualment a les arques municipals 654 euros.

Xènia Antona

El vicealcalde Francesc Viaplana (ERC) va explicar en el plenari que havia informat els representants del Bisbat d'Urgell del contingut de la moció. Segons Viaplana "el Bisbat es va mostrar disposat a dialogar sobre el pagament de l'impost". Segons havia anunciat el grup municipal de la CUP,  "a la ciutat de la Seu d'Urgell hi ha un nombre considerable d’edificis que gaudeixen de l’exempció de l’IBI pels quals els seus propietaris no paguen ni IBI ni contribucions especials quan escau". La CUP considera que d'aquests edificis propietat del Bisbat d'Urgell "alguns tenen una activitat i ús religiós, però altres no i fins i tot n’hi ha que alberguen activitat econòmica". Segons la CUP "això representa un greuge comparatiu per a la resta de ciutadans i entitats de la ciutat".

El text transaccionat ha estat aprovat amb els vots favorables del grup proposant (CUP), del govern municipal (JuntsX La Seu - ERC), i de Compromís X La Seu.

comentaris