FESTES MAJORS

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell fa marxa enrere i es plega a les exigències de la Coordinadora de Casetes

L'Ajuntament deixa sense efecte el sorteig realitzat i podran participar a l'espai de la festa major la totalitat de les casetes que s'havien inscrit, sense cap tipus de reducció.
Espai Casetes reunió ajuntament Ràdio Seu
photo_camera L'alcalde Viaplana pren la paraula a la reunió amb la Coordinadora Casetes /Ràdio Seu

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha fet marxa enrere i ha acceptat l'exigència de la Coordinadora de Casetes de tornar al model de Festa Major del 2019. Així s'ha explicat aquest vespre, en una reunió d'urgència convocada en 24, davant un nombrós grup de joves que s'havien aplegat a la sala de plens de l'Ajuntament. La reunió, presidida per l'alcalde, Francesc Viaplana, i el tinent d'alcalde de Cultura, Carlos Guàrdia, ha servit per anunciar que l'Ajuntament acceptava la proposta de la Coordinadora, que es deixava sense efecte el sorteig realitzat i que enguany podrien participar la totalitat de les casetes que s'havien inscrit, sense cap tipus de reducció.

Espai Casetes 2
L'alcalde Francesc Viaplana pren la paraula a la reunió d'aquest dimarts amb la Coordinadora de Casetes de la festa Major / RÀDIO SEU

En paraules del regidor Carlos Guàrdia, 'l'Ajuntament havia fet la proposta de reducció del nombre de casetes per raons de seguretat' i, en aquest sentit ha convidat als joves de la Coordinadora de Casetes a trobar-se a partir del setembre i començar a dissenyar, entre tots, com voldríem que fos aquest espai de la Festa Major de cara a l'any que ve".

Manifest de la Coordinadora de Casetes

La Coordinadora Casetes de la Festa Major de la Seu d'Urgell va fer públic ahir  un comunicat on criticava durament l'actuació del govern municipal en relació als canvis a l'Espai Casetes previstos per a la festa d'enguany. L'Ajuntament havia proposat la reducció d'una vintena de casetes, passant de les 79 que hi havia actualment, fins a les 60. Per tal d'aconseguir-ho va organitzar un sorteig que va causar força polèmica entre el jovent de la ciutat.

Els representants de les colles van mostrar la "seva disconformitat amb la decisió presa per part de l'ajuntament urgellenc" i van denunciar "manca de diàleg per part del govern municipal a l’hora de prendre decisions de forma unilateral". Per altra banda, demanaven "revocar el concurs i retornar de forma cautelar al model de Festa Major 2019, a l’espera d’un debat enfocat a millorar tot allò que sigui necessari pel nostre espai", com així finalment han acceptat avui els representants municipals.