06.10.2022 |
Viure als Pirineus

EQUIPAMENTS

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aprova la reparcel·lació dels terrenys on s'ha de construir el nou hospital

L'ajuntament urgellenc haurà d'aprovar ara el projecte d'urbanització, com a pas previ a la inscripció al registre de la propietat i la posterior cessió al Departament de Salut
Terreny nou Hospital la Seu
L'ajuntament de la Seu ha aprovat la reparcel·lació del SUD-1/ FS
L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aprova la reparcel·lació dels terrenys on s'ha de construir el nou hospital

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat definitivament, aquest dilluns, el projecte de reparcel·lació del SUD-1, a tocar del Parc de Bombers, on s'ha de construir el nou Hospital Comarcal i on també s'aixecaran dues grans superfícies comercials.

L'òrgan de govern municipal va aprovar les tres al·legacions que havien presentat uns particulars al desenvolupament urbanístic de la zona. Després de l'aprovació definitiva del projecte de reparcel·lació, l'ajuntament urgellenc haurà d'aprovar pròximament el projecte d'urbanització, el qual precisa els informes favorables de la Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE) i el Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, titular de la N-260. 

Amb el projecte d'urbanització aprovat i els informes favorables de les administracions, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ja estarà en disposició d'inscriure les finques al Registre de la Propietat, com a pas previ a la cessió al Departament de Salut, que s'haurà d'adoptar en sessió plenària.

El CatSalut manté una reserva de 44,30 MEUR

El CatSalut manté una reserva de 44,30 MEUR dels fons europeus Next Generation per a la construcció del nou Hospital Comarcal de la Seu d'Urgell, però cal que el consistori urgellenc compleixi i cedeixi els terrenys de manera imminent. Salut ja ha enllestit el pla funcional del futur equipament hospitalari que millorarà l’atenció als pacients, incrementarà el número i el tipus de proves diagnòstiques que es duen a terme actualment i alhora s’evitaran desplaçaments. El pla funcional també apunta que el centre potenciarà l’hospitalització domiciliària i integrarà els serveis de rehabilitació, la unitat sociosanitària i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aprova la reparcel·lació dels terrenys on s'ha de construir el nou hospital
Comentarios