27.11.2022 |
Viure als Pirineus

HABITATGE

L'Agència d'Habitatge de Catalunya cedeix dos pisos a l'Ajuntament de la Seu per a lloguer social

Aquests habitatges se sumen als tres conveniats el desembre passat amb el mateix objectiu
Pla americà de la gestora de Proximitat a Lleida de l'Agència d'Habitatge de Catalunya, Montse Segura, lliurant a l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, les claus dels dos pisos cedits per a lloguer social, el 13 de gener de 2021 (Horitzontal).
Montse Segura, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega/ laseu.cat
L'Agència d'Habitatge de Catalunya cedeix dos pisos a l'Ajuntament de la Seu per a lloguer social

L'Ajuntament de la Seu dUrgell ha rebut aquest dimecres les claus de dos pisos de titularitat pública, cedits per part de l'Agència d'Habitatge de Catalunya a Habitatge i Urbanisme La Seu, SLU per tal que en gestioni el seu ús. Aquests habitatges, totalment moblats i equipats, se sumen a uns altres tres que es van conveniar al desembre, els quals també estan adreçats a lloguer social i que ja tenen adjudicataris. Ara, amb aquests nous pisos, els serveis socials municipals podran reallotjar a famílies vulnerables que necessiten un habitatge de lloguer social. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha agraït la col·laboració de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, tot remarcant la importància que té el fet de disposar de més pisos.

Pla obert de la gestora de Proximitat a Lleida de l'Agència d'Habitatge de Catalunya, Montse Segura, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, mostrant la documentació dels dos pisos cedits per a lloguer social, el 13 de gener de 2021 (Horitzontal).(Foto: Montse Segura, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega/ laseu.cat)

Fàbrega ha explicat que "cada vegada hi ha més dificultats per adquirir aquest dret bàsic com és l'habitatge, però que es treballa coordinadament entre les regidories d’Habitatge i de Serveis Socials per donar respostes a aquesta problemàtica". El lliurament de les claus ha anat a càrrec de Montse Segura, gestora de Proximitat a Lleida de l'Agència d’Habitatge de Catalunya, i en acte també hi han pres part el regidor d'Urbanisme, Joan Gurrera, i la regidora de Serveis Socials, Marian Lamolla.

Subvencions pagament de lloguer

D'altra banda, 419 famílies de la Seu d’Urgell i comarca han tramitat durant el 2020 una ajuda per al pagament al lloguer, subvenció covid-19 o prestació econòmica especial urgència, les quals arriben a cobrir fins un màxim d'un 40% del pagament de la renda mensual. Cal remarcar també que l'Oficina Local d'Habitatge de la capital alturgellenca gestiona un parc viu de vint habitatges, els quals s'inclouen en la Xarxa Municipal de Mediació del Lloguer Social i surten a un preu més baix que el de mercat. Mentre, s'ofereix als propietaris una cobertura de defensa jurídica i una altra de continent de l'habitatge totalment gratuïta.

A aquests habitatges cal sumar-hi 35 pisos que gestiona directament l'Agència d'Habitatge de Catalunya a la Seu d'Urgell, xifra que darrerament s'ha vist incrementada per la compra d'algun pis per la via del tanteig i retracte.

L'Agència d'Habitatge de Catalunya cedeix dos pisos a l'Ajuntament de la Seu per a lloguer social
Comentarios