AEROPORT DE LA SEU D'URGELL

L'Aeroport de la Seu d'Urgell estrena els vols de Marsella, Palma i Madrid amb un 80% d'ocupació

Les rutes, organitzades per Viatges Regina i operades per la companyia Twin Jet, s'allargaran fins al proper 1 d'abril

Arribada a l'aeroport de la Seu provinent de Marsella
photo_camera Arribada a l'aeroport de la Seu provinent de Marsella

Un total de catorze persones, entre les quals hi havia una dotzena de professionals vinculats al sector del turisme de la ciutat francesa de Marsella han aterrat aquest divendres cap a les 8.25 hores, pocs minuts més tard del previst, a l’Aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell en el primer dels vols comercials -de la companyia Twin Jet i amb un avió de 19 places- organitzats per l’empresa alturgellenca Viatges Regina. En la primera jornada d’operacions, l’ocupació s’ha situat en el 80 per cent, amb 23 persones en la ruta que connecta amb Palma, 22 a la de Madrid i 13 en el viatge de tornada a Marsella. Fins al proper 1 d'abril, aquesta empresa filial d'Air France farà aterrar i enlairar prop d'una cinquantena de vols.

L’avió Beechcraft 1900 D de la companyia Twin Jet, que compta amb una capacitat de 19 places, ha aterrat per primer cop a l’Aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell a les 8.25 hores procedent de Marsella, des d’on s’ha enlairat a les 7.15 del matí. La ruta l’han estrenat 14 persones, bona part de les quals vinculades professionalment al sector turístic i que treballen a la ciutat francesa. El trasllat cap al Pirineu, doncs, els ha servit per conèixer millor tot el que ofereix la capital alturgellenca, on han estat rebuts per diversos alcaldes i autoritats. 

En aquest viatge de familiarització hi han participat tant representants d’agències de viatges, com el president del comitè regional de randonée, així com membres d’una associació de Marsella que programa activitats i sortides per als seus integrants i també representants de l’Agència Catalana de Turisme a França.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, s'ha mostrat satisfet amb la posada en marxa de les noves rutes i ha dit que el pas fet per Viatges Regina serveix per "demostrar que en aquest aeroport es pot volar". També ha volgut destacar que malgrat les dificultats per operar vols comercials de manera regular fins que l'Estat homologi el sistema d'aproximació amb GPS "es poden fer coses com aquesta".

Per la seva banda, el gerent de Viatges Regina, Albert Vinseiro, ha explicat que la prova de vols comercials, que s'allarga quatre setmanes i es fa al març perquè hi ha més hores de llum, té sentit fer-la ara perquè hi ha "més mercat receptiu de turistes d'hivern que d'estiu". Tot i això, ha afegit que a l'estiu també pot funcionar amb persones del territori que vulguin anar de vacances a altres destinacions. 

Tenint en compte l'ocupació de les places disponibles per aquest cap de setmana, que s'ha aproximat al 70 per cent, Vinseiro ha afirmat que creuen que s'assolirà l'objectiu d'arribar a un 60 per cent de mitjana les properes tres setmanes perquè les persones aficionades a l'esquí solen fer les reserves a darrera hora per garantir que podran gaudir d'una meteorologia favorable per practicar l'esport blanc.

Un cop aterrats a la infraestructura pirinenca, la delegació ha visitat els carrers del centre històric de la Seu d’Urgell per conèixer el seu passat medieval, així com les instal·lacions del Rafting Parc i l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat. Aquest viatge de familiarització ha estat organitzat conjuntament entre el Grup Regina, Turisme Seu, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i Turisme de Catalunya.

Els vols, operats tots els divendres i diumenges fins al proper 1 d’abril, tenen un cost per trajecte de 110 euros. Mitja hora després de l’arribada de l’avió procedent de Marsella a l’aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell, poc abans de les nou del matí s’ha enlairat cap a Palma. Posteriorment, l’horari de sortida des de les illes torna és a les deu i vint minuts del matí i a les dotze i deu minuts s’inicia la ruta cap a Madrid des de la capital alturgellenca, amb tornada a dues i deu de la tarda. Finalment, la tornada a Marsella s’efectua a les quatre i cinc minuts de la tarda. 

A banda del vol, l’agència ofereix als viatgers, per cinc euros més, el servei de trasllat des de l’aeroport fins a l’estació d’autobusos de la Seu o a dos hotels amb els quals ha muntat diversos paquets turístics. En el cas d’Andorra, el cost és de deu euros i inclou la possibilitat de fer parada en els 200 punts que l’empresa de transports del mateix grup té repartits per tot el principat, incloent els establiments que també han participat en els paquets. El públic principal a qui s’orienten els vols és el dels aficionats a l’esquí que tenen un poder adquisitiu mitjà-alt.

Aquest és el segon cop que Viatges Regina organitza vols a l’aeroport alturgellenc, ja que a mitjans de juliol de 2015 es van posar en marxa onze operacions amb destinació a Madrid i Palma. Aquestes es van allargar durant un mes i van transportar a més de 300 passatgers.