L'Espai Ermengol organitza una visita a la formatgeria artesana Baridà

La ruta serà aquest diumenge, 26 de juliol, a les 10 del matí. La sortida es farà del mateix Espai Ermengol i l'inscripció és completament gratuïta.

1
photo_camera Imatge de formatges Baridà.

La Ruta del Formatge organitzada per l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell torna a celebrar aquest diumenge, 26 de juliol, una sortida guiada per visitar, en aquesta ocasió, la formatgeria artesana Baridà, situada al poble alturgellenc de Bar.

La ruta començarà a les 10 del matí al mateix Espai Ermengol on els participants rebran una breu explicació de la història del territori a través del formatge, també es projectarà un audiovisual informatiu sobre la història i el procés de producció de la Cooperativa Cadí i es degustarà productes amb Denominació d'Origen Protegida (DOP), formatges i mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya.

En acabar, en cotxes particulars, els participants es traslladaran fins a Bar per visitar la formatgeria de Baridà.

Per poder participar en aquesta ruta cal fer una inscripció prèvia trucant a Turisme Seu (973 35 15 11) o a Turisme Alt Urgell (973 35 31 12). La inscripció és gratuïta.

Ruta dels Formatges 2015

Aquesta nova ruta consisteix en la visita de sis formatgeries artesanes de l'Alt Urgell que es va iniciar el passat mes de maig i s'allargarà fins el mes d'octubre. Cada mes se'n visita una de diferent amb l'objectiu de donar a conèixer aquest producte agroalimentari del nostre territori i els seus productors, i així donar-li el valor que es mereix.

La següent ruta serà la que ens portarà a conèixer, el diumenge 23 d'agost, la formatgeria artesana Castell-llebre, de Peramola.

També es visitarà la formatgeria artesana L'Oliva, d'Oliana, el diumenge 20 de setembre i tancarà aquesta nova edició de la Ruta del Formatge la visita a La Reula el diumenge 25 d'octubre.

Recordem que la Ruta del Formatge s'emmarca dins la programació de Les Rutes Guiades a la Seu d'Urgell i comarca.