L'Espai Ermengol inicia una nova edició del cicle 'Parlem d'Història'

El cicle incopora novetats importatnts com ara dues visites per a infants, a la Catedral i la Torre Solsona.

zmpaOhEXTFIKf0e8CcnOG9JvPvYkkZKyDl6APjlXiPw,j7P_jgfEt5Wlf3kOvsayJp26lNGqBnPJmmktuLhtHVg
photo_camera Parlem d'història

Durant tots els dimecres del mes de maig i el primer dimecres del mes juny tindrà lloc la quarta edició del cicle 'Parlem d'Història' que organitza l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat conjuntament amb l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Aquesta nova edició del Parlem d'Història presenta com a novetat dues visites adreçades al públic infantil amb l'objectiu de fer conèixer entre els nens i nenes de la Seu d'Urgell la història del nostre territori.

Aquestes dues sortides tindran lloc en dissabte a la tarda, concretament el dissabte 16 de maig amb una visita al centre històric de la Seu, que s'iniciarà a dos quarts de sis de la tarda; i el dissabte 23 maig, a la mateixa hora, es realitzarà una visita guiada a la Torre de Solsona. Ambdues propostes infantils estaran conduïdes per Pilar Aláez.

Cal remarcar que una vegada més, des de l'Espai Ermengol s'organitzen activitats els dissabtes a la tarda adreçades a les famílies per tal de contribuir a la dinamització del centre històric i la zona comercial de la Seu d'Urgell.

Les altres xerrades i sortides

El Parlem d'Història té programades cinc propostes més, aquestes adreçades a un públic més adult. La primera s'iniciarà el pròxim dimecres 6 de maig amb una xerrada a càrrec d'Oliver Vergés titulada "Ermengol III. Un comte d'Urgell a la croada de Barbastre", durant la qual ens mostrarà el protagonisme dels comtes d'Urgell en el procés de conquesta de territori musulmà al segle XI.

El dimecres 13, Laura de Castellet oferirà la xerrada "Com era la Seu i qui hi vivia? Jueus, carnissers, pubilles i especuladors del segle XIV", en la qual donarà a conèixer alguns dels resultats de la investigació encara en curs sobre la ciutat medieval, que representa una veritable revolució en el coneixement d'aquesta època.

El cicle continuarà el dimecres 20 de maig amb la xerrada "La Montserrat, la Juandona, la Menauta i altres "bruixes" de l'Alt Urgell al segle XVII", a càrrec de Carmen Xam-mar, que ens parlarà de la realitat i del mite en la bruixeria i la seva persecució a la nostra comarca.

El dimecres 27 de maig, Lluís Obiols oferirà la xerrada "La Seu fa 300 anys. El primer Cadastre dels urgellencs", en la qual mostrarà la realitat urbanística, social i econòmica de la Seu d'Urgell a partir del cadastre de l'any 1716.

El cicle finalitzarà el dimecres 3 de juny amb una visita a càrrec de Laura de Castellet, Oscar Augé i Carles Gascón, titulada "Muralles, carnissers i predicadors. Un passeig per la Seu medieval", al llarg de la qual es descobriran les últimes novetats sobre el coneixement de la ciutat medieval, que en alguns casos modifiquen de forma substancial les dades conegudes fins avui en dia.