L'escriptor Pep Albanell, autor 'De Capçalera' de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell

Aquest dissabte, 20 de desembre, a les 11 del matí, se celebrarà a la Biblioteca de Sant Agustí de la Seu d'Urgell la presentació de l'escriptor Pep Albanell com autor “De Capçalera” d'aquesta biblioteca.

 

En aquest acte hi prendran part el mateix Pep Albanell i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla. Per la seva part, la directora de la Biblioteca Sant Agustí, Lourdes Esteve, explicarà en què consisteix aquest projecte anomenat “De Capçalera” al qual la biblioteca de la Seu d'Urgell s'hi ha adherit.

 

Seguidament, Albert Batalla i Pep Albanell llegiran un conte cadascun: Història d'una bala i El jardí de música i cristall, respectivament.

Projecte 'De Capçalera'

Pep Albanell, nascut a Vic però que va créixer a la Seu d'Urgell, és com una mena de padrí de la Biblioteca Sant Agustí de la capital alturgellenca, doncs la defensa i en fa promoció, i alhora hi realitza una presentació de llibres, una hora del conte o alguna xerrada al llarg de l'any. És per tot això que ha estat reconegut com autor “De Capçalera” de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu.

L’objectiu d’aquest projecte és fer evident el vincle existent entre els escriptors catalans i les biblioteques públiques del país mitjançant una acció que té com a antecedent el fet que moltes biblioteques treballen de forma habitual amb escriptors i escriptores i hi tenen un tracte continuat en el temps, que ha donat bons fruits a nivell de col·laboracions, suports i coneixements mutus.
 

 
El projecte 'De Capçalera' ha estat impulsat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, al llarg d'aquest any 2014.