ESPORT AL MEDI NATURAL

L’Escanyabocs 2021 enceta el calendari de proves esportives al medi natural a l’Alt Urgell

Se celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 de maig al parc Olímpic del Segre. Inscripcions obertes a www.escanyabocs.com fins el dijous 13 de maig.
IMG_5868
photo_camera Carlos Guàrdia, Jordi Fàbrega i David Vallvé en la presentació de l'Escanyabocs'21 /laseu.cat

La Seu d’Urgell celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 de maig la catorzena edició de l’Escanyabocs, recuperant així les dates habituals d’aquest esdeveniment esportiu en el medi natural, singular i únic al Pirineu, que té com a epicentre el Parc Olímpic del Segre.

En la presentació, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha manifestat que “enguany és fa una especial il·lusió presentar aquesta nova edició de l’Escanyabocs, encara que també és un any difícil, es pugui celebrar. Fàbrega ha volgut recordar que “l’any passat es va poder celebrar, amb unes condicions complicades, aprofitant però una treva que ens va donar la Covid-19 i que per això va tenir lloc el mes de setembre en lloc del mes de maig, sent l’única prova d’aquestes característiques que es va celebrar al territori l‘any 2020”. L’alcalde urgellenc ha agraït al Servei d’Esports i el Parc Olímpic del Segre per organitzar i acollir, respectivament, aquesta prova multiesportiva a la natura, així com a les institucions que hi col·laboren, els patrocinadors i als i les esportistes participants per fer possible l’Escanyabocs un any més.
 
Per la seva part, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de la Seu, Carlos Guàrdia, ha explicat que “una manera de fer front a aquesta situació complicada que vivim és aquest maridatge natura i esport que ens ofereix l’Escanyabocs”. El regidor ha remarcat que “la Seu i l’Urgellet presenten unes característiques per a la pràctica físico-esportiva en el medi natural diferents d’altres valls pirinenques, però excel·lents, i amb l’Escanyabocs es recullen totes les possibilitats que ofereix el nostre territori en l’àmbit esportiu en el medi natural, durant un cap de setmana des del vessant competitiu”.
 
Guàrdia ha afegit que aquesta catorzena edició “l’encarem amb il·lusió, per dos motius fonamentals: el primer, que l’edició de l’any es va poder realitzar malgrat la situació complicada, i segon, per l’agraïment que va rebre l’organització de l’Escanyabocs per part dels i les participants per haver-lo celebrat”. No obstant, el regidor d’Esports també ha explicat que “en una situació de context pandèmic obliga a adaptar les proves a les normes sanitàries que s’estableixin, tal i com ja es va fer en l’edició de l’any passat”.
 
El programa de l’Escanyabocs’21

Tal i com ha desgranat el director del Servei d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, David Vallvé, l’Escanyabocs d’enguany comptarà amb 6 proves que es distribuiran durant el cap de setmana del 15 i 16 de maig, de la següent manera:

Cursa trail (UEU)
 
Dissabte 15 de maig. Sortida des d’Anserall. 9:00 hores. Servei d’autobús per a portar els participants al punt de sortida. Sortida amb mesures Covid-19.
 
Dos recorreguts:
Llarg: 18 km i 1.200 metres de desnivell positiu acumulat. S’està acabant de definir un tram del recorregut per fer-la més atractiva i exigent.
Curt: 11,400 km i 738 metres de desnivell positiu acumulat.
 
Raid aventura (ACE Bombers Seu)
 
Dissabte 15 de maig. Parc del Segre. 16:00 hores. Diferents modalitats orientació a peu i en bicicleta, caiac, tir amb arc, escalada. Prova que es realitza per parelles.
 
Orientació nocturna (Club Xinoxano Orientació)
 
Dissabte 15 de maig. Parc del Segre. 20:30 hores. Prova d’orientació nocturna i urbana amb dos recorreguts d’una i dues hores respectivament.
 
Pedalada BTT (Associació Cliclista Urgellenca)
 
Diumenge 16 de maig. Parc del Segre. 8:30 hores.
 

Dos recorreguts:

Llarg: 47km i 1.600 metres de desnivell positiu acumulat.

Curt: 31 km i 800 metres de desnivell positiu acumulat.

 

Caminada Marxa Nòrdica (AE Marxa Nòrdica Cadí Pirineus)

Diumenge 16 de maig. Concentració a Parc del Segre per desplaçar-se amb servei d’autobús als punts de sortida.
 
Dos recorreguts:
Llarg: 23 km i 819 metres de desnivell positiu acumulat. Sortida des de Castellbò.
Curt: 13 km i 386 metres de desnivell positiu acumulat. Sortida des de Bellestar.
 

Open Escalada

Diumenge 16 de maig. Rocòdrom Parc del Segre.

Escanyabocs de Ferro i Mini Escanyabocs

L'Escanyabocs de Ferro és una classificació combinada que determina els i les atletes més complets, ja que premia la participació en les quatre proves i atorga punts en funció de la classificació obtinguda en cadascuna d'elles, tant en categoria masculina com femenina.

Els participants en l’Escanyabocs de Ferro hauran de participar i completar les proves de trail running, raid d’aventura, orientació i pedalada BTT. Un repte del més alt nivell que suposarà un esforç d’entre 11 i 15 hores de competició entre els dos dies de l’Escanyabocs.

També es podrà competir en l’Escanyabocs de Ferro participant en els recorreguts curts del trail running i curt de la BTT, sumant només una part proporcional dels punts en aquestes proves. Una manera de plantejar-se un repte personal i de superació, de millora i sacrifici, més enllà de la simple competició. Hi haurà obsequis per als primers classificats i regal per als finishers.

La jornada de dissabte 15 de maig  tindrà lloc la Mini Escanyabocs, prova multidisciplinar per la muntanya que inclou escalada, tir amb arc, orientació i cursa a peu (que sortirà des d’Anserall), i que s’adreça als nens i nenes d’entre 8 i 13 anys.
 
Seguretat, inscripcions i recollida de dorsals
 
El Servei d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell vetllarà per garantir la seguretat dels participants en cada una de les activitats i, per tant, el control en els punts de sortida, avituallament i punts d’arribada serà exhaustiu.
 
Per tal d’inscriure’s a les diferents proves cal omplir el formulari telemàtic disponible a www.escanyabocs.com. El termini per formalitzar les inscripcions es tancarà el dijous 13 de maig a les 23:00.
 
La inscripció a una prova té un cost de 20 euros i, cada prova addicional té un cost de 5 euros. Els dorsals es podran recollir el divendres 14 de maig entre les 17  i 21 hores al Palau d’Esports. Els participants que ho desitgin podran adquirir la samarreta oficial de l’Escanyabocs, una samarreta tècnica de Grifone, per només 5 euros.
 
Els col·laboradors de l’Escanyabocs’21 són: Grifone, Diputació de Lleida,  Ajuntaments de Valls de Valira, de Montferrer i Castellbò i d’Alàs i Cerc, Rafting Parc,  M&M Sports i SB Canyoning Alt Urgell.

 

--