HABITATGE

La CUP adverteix del tall de llum imminent als habitatges ocupats de la plaça Europa de la Seu d'Urgell

La CUP considera que mantenir el bloc sense llum deixaria als seus ocupants en greus condicions d’habitabilitat i de seguretat. 
dav
photo_camera Edifici ocupat a la plaça Europa de la Seu d'Urgell / FS

La CUP de l'Alt Urgell ha alertat a través d'un comunicat que el bloc d’habitatges ocupats de la Plaça Europa de la Seu d’Urgell "es quedarà de manera  imminent sense corrent elèctric i els seus ocupants sense habitatge on ser reubicats, ja que l’Ajuntament no disposa de cap habitatge social".

Segons ha explicat el regidor Bernat Lavaquiol, des del mes de gener del 2021, "l’empresa PEUSA té un ordre judicial per tallar el subministrament de llum per tal de vetllar per la seguretat de les persones que hi viuen i que cas que es produeixi un accident que provoqui danys a les persones, l’empresa seria la responsable davant la justícia". La CUP considera que mantenir el bloc sense llum deixaria als seus ocupants en greus condicions d’habitabilitat i de seguretat.  Els anticapitalistes han explicat que PEUSA ha mostrat la seva preocupació de tallar la llum a aquests 8 habitatges "sense que l’ajuntament ofereixi abans una alternativa habitacional a les persones afectades. Malgrat tot "al tenir responsabilitats davant la justícia en cas d’accident, l’empresa no pot posposar més el tall".

El regidor de la Seu d’Urgell Bernat Lavaquiol es va entrevistar el dijous 27 d’abril amb el director de PEUSA per informar-se sobre el imminent tall de llum que s’ha d’executar al bloc ocupat.

Una situació d'emergència

La CUP considera que s’ha arribat a una situació d'emergència molt greu. En primer lloc, "per la inacció de l’Ajuntament al llarg d’aquests dos anys d’ocupació per reubicar aquestes famílies en habitatges socials". I d’altra banda," per la timidesa del govern municipal en polítiques d’habitatge i el fracàs en les seves iniciatives per obtenir habitatge social.".  Cal tenir en compte que a dia d’avui, segons la CUP "encara no s’ha pogut obtenir cap habitatge a través de la cessió d’ús a l’Ajuntament".