L'ecocomptador entre Llirt i Estamariu recull 1.000 passos en el primer any de funcionament

Les dades obtingudes permetran dissenyar estratègies de promoció eficaces al voltant del Camí de Retrobament i del territori.

A027336
photo_camera Imatge del poble d'Estamariu.

L'ecocomptador que es va instal·lar ara fa un any entre el petit nucli de Llirt i el poble d'Estamariu ha recollit un total de 1.000 passos de trànsit de persones. 

Aquesta informació surt de la primera lectura de dades que ahir 2 de novembre van realitzar els tècnics de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) d'aquest tram que forma part de l'antic camí de pastors que uneix els territoris de l'Alt Urgell, Andorra i l'Arieja.

En la jornada d'ahir també es van recollir les dades de l'ecocomptador que es troba situat al municipi de Bescaran, en el tram que va des del refugi de Midós fins a la Rabassa (Principat d'Andorra). Aquest lector ha recollit un total de 1.800 passos des que va començar a funcionar l'any 2011. 

Després de la recollida i la transmissió d'aquestes dades, i mitjançant una aplicació informàtica específica, es podrà obtenir informació “molt valuosa” sobre l'ús dels camins com, per exemple, quantes persones hi han circulat al cap de l'any, amb el dia i l'hora concreta de pas, i estadístiques de pas agrupades en diferents períodes de temps. 

Els ecocomptadors són un aparells que tenen una planxa sensible als canvis de pressió que s'enterra a poca fondària en un punt del camí i que emet un impuls elèctric cada vegada que una persona la trepitja. Aquest senyal es transmet a un comptador situat a la vora del camí i també soterrat que és l'encarregat de registrar aquesta informació i guardar-la en la seva memòria. 

Recordem que el Camí de Retrobament està vinculat al projecte Fem de la frontera un camí cap a la formació del programa POCTEFA de la Unió Europea. Fonts del projecte afirmen que “tota aquesta informació ha de servir per a seguir desenvolupant estratègies de promoció eficaces al voltant del Camí de Retrobament i del territori”.

comentaris