25.01.2022 |
Viure als Pirineus

El Consell Municipal d'Infants es constitueix pel nou curs

Ahir dia 3 de novembre es va celebrar a la sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu el ple de constitució d'aquest òrgan de representació dels nens i nenes de la ciutat d'aquest curs 2015-2016. 

xpCtPv7Cj2CSInsy64o_Cu2tNBt004_YHNbMZ5TCMvQ,bMgGcAfnBrXrdMEgPXWwvO6L23zOhzHrPi_5vkYTqUE
El Consell Municipal d'Infants en ple debat durant la sessió.
El Consell Municipal d'Infants es constitueix pel nou curs

La sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va acollir ahir al matí el ple de constitució del Consell Municipal d'Infants de la ciutat de l'actual curs 2015-2016, i que va estar presidit per l'alcalde urgellenc Albert Batalla. Aquest consell està format per nens i nenes de 5è i 6è curs de primària de les escoles Pau Claris, Albert Vives i el col·legi La Salle, mentre que l'escola La Valira està representada pels alumnes de 5è curs.

Albert Batalla va remarcar, un curs més, que “aquest consell és un òrgan que també ens ha d'ajudar a la participació”. En aquest sentit, l'alcalde urgellenc va afirmar que “l'Ajuntament té la voluntat d'incorporar el màxim de ciutadans possibles a l'hora de construir una ciutat encara millor", i va afegir que "aquest consell té l'objectiu de fer arribar l'opinió dels nens".

Propostes dels alumnes per aquest curs 

La sessió va seguir amb la lectura de les propostes que van exposar els nens i nenes a la primera reunió de treball, celebrada la setmana passada, just abans del ple. Al respecte, l'alcalde de la Seu d'Urgell va explicar que algunes de les peticions més concretes es faran arribar als serveis municipals corresponents per tal que en puguin donar resposta. 

Seguidament, el ple del Consell Municipal d'Infants va votar per unanimitat seguir treballant durant aquest curs en favor del civisme i la convivència amb l'objectiu d'afavorir les condicions perquè els escolars puguin anar a peu a l'escola (camins escolars, educació vial, carrers adaptats, sostenibilitat, entre d'altres qüestions concretes). 

A més a més, els 16 membres del consell també van votar de manera unànime abordar el tema de la solidaritat a través de les diferents iniciatives solidàries que existeixen a la Seu d'Urgell i alhora iniciar una col·laboració en alguna campanya solidària, com per exemple el recapte d'aliments, el suport als refugiats, etc. Davant d'aquestes aprovacions la regidora d'Ensenyament, Joventut i Infància de l'Ajuntament urgelleng, Silvia Iscla, va explicar que un any més es pot afirmar que els infants tenen ganes de millorar la ciutat, i que és emocionant veure tanta implicació en el projecte.

Resultats enquesta de civisme i convivència 

En el marc d'aquest plenari també es van exposar els resultats de l'enquesta elaborada pels propis alumnes on es volia veure l'opinió dels urgellencs i urgellenques en temes de civisme i de convivència a la nostra ciutat. En aquest sentit, segons s'observa en la mateixa enquesta, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va remarcar que “es pot afirmar que a la Seu d'Urgell hi ha una bona convivència, que s'hi viu bé, però sempre es pot treballar més per arribar a l'excel·lència”. 

D'altra banda, en la sessió, els dos alumnes urgellencs representants de la Seu d'Urgell al Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya van explicar davant la resta de membres del consell la seva recent experiència en l'assemblea extraordinària del Consell Nacional dels Infants i dels Adolescents de Catalunya (CNIAC) del curs escolar 2015-2016, celebrada a l'Alberg Torre Ametller de Cabrera de Mar, el cap de setmana del 17 i 18 d'octubre.

El Consell Municipal d'Infants es constitueix pel nou curs
Comentarios