06.07.2022 |
Viure als Pirineus

El cicle “Desenterrant el passat” atrau 230 persones durant el mes d’octubre

Les activitats organitzades han esta cinc xerrades i una sortida guiada a diversos llocs de l'Alt Urgell.

unnamed
Moment de la xerrada del geògraf Carlos Guàrdia a Arsèguel. Foto: Lluís Obiols.
El cicle “Desenterrant el passat” atrau 230 persones durant el mes d’octubre

El passat dia 31 d’octubre de 2015 s’acabava el cicle “Desenterrant el passat” amb una xerrada sobre el Dolmen de la Llosa, pronunciada per l’arqueòleg Gerard Remolins al Local Social de l’EMD de Bescaran. Durant tot el mes d’octubre, en el marc d’aquest cicle organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, amb l’objectiu de conèixer millor el patrimoni arqueològic i la història de la comarca, “Desenterrant el passat” ha organitzat cinc xerrades i una sortida guiada a la Seu d’Urgell, Peramola, Tuixent, Castellciutat, Arsèguel i Bescaran, que ha estat seguit per un públic de 230 persones en total.

D’acord amb la voluntat de fer arribar el patrimoni al major nombre de poblacions i de sectors possibles de la comarca de l’Alt Urgell, “Desenterrant el passat” està concebut com un cicle que pretén retornar al públic comarcal tot aquell coneixement que ha estat obtingut a partir de l’estudi de diversos aspectes del passat del territori, d’una manera amena i propera per a tots els públics. Per assolir aquests objectius, s’ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments de Peramola, de Josa i Tuixent, de la Seu d’Urgell i d’Arsèguel, així com de l’EMD de Bescaran, el Grup d’Arqueologia de Peramola i les empreses Terrelló i ReGiraRocs.

L’èxit de l’edició actual anima als organitzadors a continuar amb aquest cicle, amb la possibilitat d’obrir-lo a nous continguts que estiguin relacionats amb el patrimoni cultural i les ciències del passat.

El cicle “Desenterrant el passat” atrau 230 persones durant el mes d’octubre
Comentarios