L’Ajuntament de La Seu d’Urgell debat la revocació de la Medalla d’Or de la Ciutat atorgada a Franco

Aquesta iniciativa es va proposar ahir al vespre al ple del Consistori urgellenc per tal de retirar aquesta màxima distinció de la ciutat al dictador Franco.

En el ple ordinari que va tenir lloc ahir dilluns, 11 de juliol, a les vuit del vespre, l’equip de govern de l’Ajuntament de la Seu va proposar la revocació de la Medalla d’Or de la Ciutat atorgada per aquest consistori a Francisco Franco l’any 1966.

Al respecte d’aquesta proposta, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, afirma que la proposta de revocar aquesta màxima distinció que fa la ciutat al dictador Franco “és per motius obvis i, per això, l’equip de govern proposa aquest vespre la retirada de tal honor”. Batalla abunda que “l’observació del fet en d’altres institucions catalanes, ens ha motivat a fer la comprovació que l’Ajuntament de la Seu d’Urgell no hagués tingut aquesta iniciativa abans”.

Per confirmar aquest punt, s’han revisat els arxius municipals on s’ha constatat que encara es mantenia l’atorgament de la primera Medalla d’Or de la Seu d’Urgell a Francisco Franco.

Els arxius confirmen que el 23 de desembre de 1966 es va celebrar un ple extraordinari en el qual es va decidir atorgar aquesta distinció al general Franco. 

comentaris