27.09.2022 |
Viure als Pirineus

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova una nova convocatòria d’ajuts a autònoms

Els urgellencs i urgellenques que hi estiguin interessats podran presentar la seva sol·licitud a partir de l’1 de març a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Aquests ajuts compten amb una partida pressupostària de 10.400 euros.

La Seu centre històric
El centre històric de la Seu
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova una nova convocatòria d’ajuts a autònoms

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat avui una nova convocatòria de subvencions per a persones que s’estableixin com a autònoms per aquest any 2018. El termini d’aquesta nova convocatòria s’obrirà l’1 de març i s’allargarà fins el 15 de desembre, o fins que s’exhaureixi la partida pressupostària que està fixada en 10.400 euros.

Les persones que hi estiguin interessades podran obtenir la sol·licitud a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) o bé a través del web municipal www.laseu.cat i, posteriorment, presentar-la presencialment a l’OAC de l’Ajuntament de la Seu d'Urgell.

La tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Mireia Font, considera que “aquesta és una mesura més de l'aposta que fa l'equip de govern per ajudar als que comencen i que creuen en la  ciutat. Aquesta línia, juntament amb la d'ajuts a l'establiment, formen part de les subvencions per a la promoció del municipi que fa anys que impulsem des de l'ajuntament”.

Les bases

Cal remarcar que es podrà accedir a aquests ajuts, que compten amb una partida pressupostària de 10.400 euros, les persones següents: 

a) Les persones desocupades o en situació d’atur que es donin d’alta d’autònoms al 2018.

b) Les persones assalariades amb jornada igual o inferior al 50% de la jornada complerta que es donin d’alta d’autònoms al 2018. 

Només s’hi podran acollir aquelles persones que s’hagin donat d’alta al Regim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) a partir de l’1 de gener d’aquest any i que estiguin empadronades a la ciutat des de 6 mesos abans de l’1 de gener o que demostrin un històric d’empadronament de mínim 5 anys consecutius.

També cal remarca que aquestes subvencions també incorporen la possibilitat d’acollir-se encara que es treballi per compte aliè. En aquest cas, però, només s’hi podrà accedir quan es treballi, com a màxim, a mitja jornada per compte d’altri.

Programa de subvencions autònoms

Recordem que el programa de subvencions per a persones que s’estableixin com a autònoms ha atorgat en els darrers sis anys, des de 2012 a 2017, un total de 28.400 euros entre un total de 49 autònoms. Aquests ajuts tenen com a objectiu fomentar l’ocupació i l’emprenedoria a la Seu d’Urgell.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova una nova convocatòria d’ajuts a autònoms
Comentarios