Un jutjat de La Seu d'Urgell investiga el director i dos mestres d'una escola per incitació a l'odi arran de l'1-O

El Jutjat d'Instrucció número 1 de La Seu d'Urgell ha obert una investigació contra el director i dos mestres d'una escola de la localitat per un possible delicte d'incitació a l'odi arran del referèndum de l'1-O. Segons les denúncies, algun nen, com un fill de guàrdia civil, podria haver patit humiliacions, insults i fins i tot agressions el passat 3 d'octubre.

ajuntament-de-la-seu-durgell
photo_camera Els fets investigats haurien passat en un centre escolar de la Seu

Segons el jutge, podria ser que diversos professors i el director "incitessin de manera directa els seus alumnes, d'edats molt primerenques i en conseqüència mal·leables per qui té un principi d'autoritat cap a ells, a la comissió de fets mínimament concretats dels que es pugui predicar la discriminació, l'odi, l'hostilitat o la violència contra grups o associacions". Un dels alumnes hauria sofert "humiliacions, insults i fins i tot agressions" perquè la seva mare és guàrdia civil, cosa que coneixen la resta de companys i professors.

Els pares de diversos alumnes van denunciar divendres passat a la caserna de la Guàrdia Civil de la localitat els comentaris realitzats per diversos professors, així com "actituds emparades pel director". El jutge ha citat els denunciants el proper 18 d'octubre.