ELECCIONS MUNICIPALS 28M

Junts vol fer de la Seu d'Urgell la capital catalana dels esports a l’aire lliure

Fàbrega assegura que buscarà “aprofitar totes les potencialitats” del Parc del Segre i les instal·lacions lligades a l’INEFC
Junts la Seu Esports 1
photo_camera Junts vol fer de la Seu la capital catalana dels esports a l’aire lliure / JUNTS

“Tenim un gran tresor, l’entorn natural privilegiat” de què disposa la Seu i Castellciutat. Des de Junts es proposa aprofitar-lo per fer de la Seu la capital catalana de l’esport a l’aire lliure. Aquesta capitalitat tindrà varies vessants: la pràctica de l’esport a tots els nivells, l'organització d’esdeveniments esportius i la formació en l’àmbit esportiu. Per aconseguir-ho, es potenciarà encara més el Parc Olímpic del Segre, així com totes les instal·lacions esportives municipals i les que es crearan lligades a l’INEFC Pirineus, tal i com ha exposat el candidat a l’alcaldia de la Seu, Jordi Fàbrega, acompanyat de Joan Llobera i Marc Moragues, números 4 i 6 de la candidatura.

Per a Junts per la Seu, l’esport ha de ser un dels principals motors econòmics de la Seu i l’Alt Urgell. El gran referent són les competicions d’elit de piragüisme, amb tot el que ens aporten els centres de tecnificació, els equips que venen a entrenar i, sobretot, les competicions com Copes del Món i Mundials (ja tenim concedits la Copa del Món del 2023, 2024 i 2025 i el Mundial del 2027 (que convertirà la Seu d’Urgell en la primera ciutat del món en acollir 4 mundials). Però no podem oblidar tota la resta de pràctiques esportives que es realitzen a la ciutat. 

Junts la Seu Esports 2
Junts vol fer de la Seu la capital catalana dels esports a l’aire lliure / JUNTS

L’alcaldable es proposa, d’una banda potenciar els esdeveniments esportius, “amb el Parc Olímpic del Segre com a gran referent” i l’Urgellet, ja que és “el millor pavelló esportiu a l’aire lliure”; i de l’altra aprofitar el lideratge i les possibilitats que ofereix l’INEFC Pirineus i els centres de tecnificació esportiva del Parc del Segre per impulsar estades i esdeveniments formatius.

D’aquesta manera també es potenciarà la Seu i l’Alt Urgell com a destí esportiu a diferents nivells -per a l’elit, amb un objectiu recreatiu, per salut, en família, etcètera-, i de retruc es fa un “major aprofitament” dels equipaments esportius municipals, de comú acord amb els diferents clubs esportius, tal i com es va comentar en la reunió mantinguda amb ells la setmana passada. En aquest punt, Fàbrega ha avançat que estant valorant la millor opció per poder disposar d’un segon camp de futbol municipal, que podria situar-se a la zona esportiva de Castellciutat que es reformarà aquesta legislatura. 

Junts la Seu Esports 3
Junts vol fer de la Seu la capital catalana dels esports a l’aire lliure / JUNTS

També en aquesta reunió es va comentar la importància de millorar i fer més senzilles les subvencions a clubs esportius, objectiu que es proposa Fàbrega i tot l’equip de Junts per la Seu per aquesta legislatura. 

I tot això, evidentment, incloent la construcció de l’edifici docent d’INEFC Pirineus, pel que aquesta legislatura, i gràcies amb la feina de Junts per la Seu a l’Ajuntament i al Parlament s’ha aconseguit una subvenció de 8 milions d’euros i que “consolidarà els primers estudis universitaris presencials al Pirineu”, ha afirmat Fàbrega.