ELECCIONS MUNICIPALS

Junts presenta les 17 candidatures a l'Alt Urgell en un acte amb l'exconseller Jaume Giró

Fàbrega es compromet a "convertir la Seu d'Urgell en la capital que la comarca i el Pirineu necessita"
unnamed (79)
photo_camera Junts ha presentat els seus candidats a l’Alt Urgell en un acte a Sant Domènec de la Seu d'Urgell / JUNTS

Junts ha presentat un equip de candidats a 17 alcaldies de la comarca de l’Alt Urgell amb “talent i vocació de servir”, no només la comarca i el Pirineu, sinó també tot el país. Així ho ha destacat l’exconseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya, Jaume Giró, encarregat de cloure l’acte que s’ha celebrat aquest dijous a la sala de Sant Domènec per presentar els caps de llista de les 17 candidatures que Junts presenta a l’Alt Urgell. Alhora, el candidat de Junts a l’alcaldia de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha defensat que es presenta amb un equip “preparat” i “pensat per Governar bé la Seu” i s’ha compromès davant la resta alcaldables de la comarca a convertir la Seu en la capital de l’Alt Urgell i del Pirineu. 

Giró ha argumentat que en aquestes properes eleccions municipals “ens hi juguem un model polític i econòmic” i ha assenyalat que la gent de Junts “creiem que el progrés econòmic és l’única manera de mantenir el progrés social”.

unnamed (78)
Junts ha presentat els seus candidats a l’Alt Urgell en un acte a Sant Domènec de la Seu d'Urgell / JUNTS

Per la seva banda, Fàbrega ha destacat que el seu equip està format per “persones que estimem la Seu i Castellciutat” i que portarà el municipi “on es mereix”. En aquest sentit ha destacat alguns dels reptes a afrontar en aquesta nova legislatura: dinamitzar el centre històric, l’habitatge, consolidar INEFC, “oferir oportunitats per als joves i retenir el talent” i la construcció del nou hospital comarcal,  entre d’altres. Així ha valorat que “ens mereixem una ciutat brillant, amb un futur ple d’oportunitats i que garanteixi el benestar i la qualitat de vida dels seus habitants”. Ell, com a candidat a la capital de la comarca, ha estat el darrer alcaldable en intervenir. 

unnamed (80)
L’exconseller d’Economia, Jaume Giró, amb els candidats de Junts a les alcaldies de l'Alt Urgell / JUNTS

Finalment Fàbrega ha posat en valor el fet que Junts presenti 17 llistes a la comarca, vuit d’elles encapçalades per dones. També ha lamentat el fet que el PSC hagi registrat 5 “candidatures fantasma” a la comarca, és a dir, amb candidats que no tenen cap tipus de relació amb el municipi. “Aquesta no és una bona manera de fer polítítica”, ha reblat el candidat Urgellenc.

Abans han passat per l’escenari tots els candidats i candidates de l’Alt Urgell. L’alcaldessa de Ribera d’Urgellet des de fa dos mandats i que opta a repetir en el càrrec, Josefina Lladós, ha destacat la presència de perfils joves a les llistes, que son molt necessaris. D’altra banda, Lladós ha manifestat que la seva experiència al Consell Comarcal li ha servit per saber que si es vol ser una comarca referent, líder i envejada per les altres, “cal que la gent de Junts sigui majoritària”, “gent que té l’Alt Urgell al cap i les prioritats clares”, ha defensat alhora que demanava als companys “fer campanya tots a tots” i fent saber que “a la gent de Junts ens mou la vocació i treballem amb empenta i des del convenciment”.

unnamed (77)
L’exconseller d’Economia, Jaume Giró, va participar en l'acte de presentació dels candidats de Junts a l'Alt Urgell / JUNTS

L’alcaldable d’Oliana, president de Junts per Catalunya a la vegueria del Pirineu i exdelegat del Govern de la Generalitat al Pirineu, Ricard Pérez, ha estat l’encarregat d’obrir l’acte. Pérez ha exposat que des de Junts “presentem un equip i un projecte de comarca”. A més, ha assegurat que l’equip té vocació de servei i  “tenim clar que hem d’anar Junts”. A nivell més local, per Oliana, ha asseverat que el projecte neix de la il·lusió i que tenen “l’actitud positiva per posar Oliana on es mereix”, i fer-ne un “poble de referència i d’arrelament”.

Han desfilat per l’escenari de Sant Domènec la cap de llista a Bassella, Cristina Barbens, i Lluís Riu, que torna a encapçalar la candidatura de Junts a Fígols i Alinyà. L’alcaldessa de Josa i Tuixent, Marta Poch, i l’alcalde de Montferrer i Castellbò, Albert Marquet, que opten a la reelecció, també s’han dirigit al públic present a Sant Domènec. Els candidats d’Organyà, Tino Vilà, de Peramola, Joan Puig, i de Pont de Bar, Rosa Andorrà, els han seguit. També han passat per l’escenari la candidata a les Valls d’Aguilar, Rosa Fàbrega, i la candidata a les Valls de Valira, Judit Coromines.

Per la seva banda, malgrat haver excusat la seva absència també han tingut un lloc a l’acte de presentació dels candidats de Junts a les alcaldies de l’Alt Urgell Carme Ribó, alcaldessa i candidata novament per Alàs i Cerc; Josep Marquès, candidat a Cabó; Josep Maria Garcia, que encapçala la llista de Junts a Cava; Pilar Melsió, líder de Junts a Estamariu; i Pep Camps, candidat a la Vansa i Fórnols.

Serveis bàsics, fixació de la població, desenvolupament econòmic i gestió dels boscos són elements comuns que han destacat els diversos candidats de Junts als municipis de l’Alt Urgell.