INFRAESTRUCTURES

Territori licita la instal·lació de barreres en un talús de la C-14 a Peramola amb un pressupost de 4,2MEUR

El tram on s'instal·laran les barreres és entre els túnels de l'Obaga Negra i d'Espluvins, i té una longitud de 300 metres.
c14_barreres
photo_camera Territori licita la instal·lació de barreres en un talús de la C-14 a Peramola / govern.cat

El Departament de Territori ha licitat les obres per instal·lar barreres dinàmiques en un talús de la C-14 al seu pas pel terme de Peramola, que evitin la possible caiguda de pedres a la calçada, i afavorir la seguretat viària. Aquests treballs es liciten per un valor de 4,2 MEUR i un termini d’execució de 4 mesos. El tram on s’actuarà discorre entre els túnels de l’Obaga Negra i d’Espluvins i té una longitud de 300 metres.

En aquest entorn, la carretera C-14 transcorre al costat d’un espadat de roca de la Serra d’Aubenç i Roc deCogul, concretament al costat de la Roca del Coll, de 1.210 metres d’alçada. El desnivell respecte de la calçada arriba als 600-650 metres i es tracta d’una zona on s’han produït alguns despreniments en els últims anys. La carretera disposa de barres dinàmiques de protecció de la caiguda de blocs en les embocadures d’aquests dos túnels.

Els treballs que ara es liciten comportaran la instal·lació de cinc trams de noves barreres dinàmiques al talús, a una altura aproximada de 40 metres respecte de la carretera. Aquestes barreres tindran entre 70 i 100 metres de longitud cadascun i una alçada de 8 metres.

Les barreres dinàmiques estan formades per una xarxa metàl·lica d’alta resistència, ancorada al terreny, cables de connexió i elements dissipadors d’energia. Aquests elements, gràcies a la seva capacitat de deformació, permeten que el sistema suporti una gran energia d’impacte, originada per la caiguda de roques o altres materials.

comentaris