ELECCIONS MUNICIPALS 28M

Junts per la Seu vol ampliar el parc d’habitatges de lloguer social i assequible

Fàbrega i Gurrera asseguren que “amb la finalització de la urbanització de l’Horta del Valira hi ha un gran potencial de construcció d’habitatge”
Junts la Seu habitatge 1
photo_camera Junts per la Seu vol ampliar el parc d’habitatges de lloguer social i assequible / JUNTS

A Junts per la Seu tenen clar que perquè els veïns i veïnes de la Seu i Castellciutat puguin exercir el seu dret a l’habitatge és fonamental incrementar l’oferta, tant per a contenir preus com per a satisfer la demanda que hi ha. Per això cal facilitar la rehabilitació de pisos en desús, la construcció de nous habitatges i mobilització de pisos per al lloguer social i assequible, han explicat el número 1 i el número 2 de la llista, Jordi Fàbrega i Joan Gurrera, acompanyats dels números 3 i 4, Carme Espuga i Joan Llobera. Junts per la Seu es compromet a ampliar el parc d’habitatges de lloguer social i assequible de la Seu i Castellciutat. Ho farà des de diferents vessants: potenciant l’HUILS; un cop aconseguit que l’INCASÒL hagi acabat la urbanització de l’Horta del Valira, es treballarà perquè executi pisos de lloguer a les seves parcel·les; rehabilitant l’edifici llegat en usdefruit de Cal Pensament; comprant sis pisos amb la Fundació Hàbitat 3; i fomentant la reforma d’habitatges per al lloguer social. Així ho han detallat el cap de llista, Jordi Fàbrega, i el número dos, i actual tinent alcalde de territori i sostenibilitat Joan Gurrera.

La primera palanca de què se servirà l’equip de Junts per ampliar el parc d’habitatges de lloguer serà l’HUILS (Habitatge i Urbanisme la Seu), entitat que “cal potenciar”, segons el cap de llista. A través d’aquest, Fàbrega i Gurrera s’han compromès a treballar per “aconseguir el màxim d’ajudes al lloguer pels veïns de la Seu i de Castellciutat, especialment per als més joves i totes aquelles famílies en situació de vulnerabilitat”. En aquest sentit, han assenyalat que aquesta passada legislatura ja s’ha passat de gestionar 360 ajuts al lloguer a 540.

Còpia de 4 HABITATGE
Joan Gurrera, candidat de Junts a l'ajuntament de la Seu d'Urgell / JUNTS

Aquesta legislatura, gràcies a la feina de Junts per la Seu, s’ha aconseguit que l’INCASÒL acabi la urbanització de l’Horta del Valira, amb una inversió de la Generalitat de 1’8 Milions d’Euros, ”de fet, va ser la primera reunió a Barcelona que vam fer junts amb el Joan Gurrera el primer mes després d’assolir l’alcaldia”, ha manifestat Fàbrega. “Al tenir aquesta urbanització ja finalitzada la Seu compta amb un gran potencial de construcció de nous habitatges, i ens consta que hi ha diversos promotors interessats”, ha afegit Gurrera. “I ara treballarem perquè l’INCASÒL executi la construcció d’habitatge públic de lloguer a les parcel·les de la seva propietat”, ha reblat Gurrera. 

L’edifici llegat en usdefruit per Joan Obiols Cordellana, Juanito de Cal Pensament, es destinarà al lloguer social i assequible. Està aprovat el projecte i preparant la licitació per a la construcció de 10 habitatges, destinant-ne un d’ells a una llar amb suport, un recurs d’habitatge i rehabilitació psicosocial per a persones amb malaltia mental a mig camí entre una residència i la vida autònoma, ha explicat Gurrera.

D’altra banda, a través de la fundació Hàbitat 3, es concretarà la compra els sis primers pisos per destinar-los a lloguer social i assequible, que seran gestionats per HUILS. Aquesta actuació serà “punta de llança d’una col·laboració amb aquesta entitat que ens permeti incrementar el parc d’habitatge de lloguer”, ha dit l’alcutal tinent alcalde de territori i sostenibilitat, Joan Gurrera. 

Junts la Seu habitatge 2
Junts per la Seu vol ampliar el parc d’habitatges de lloguer social i assequible / JUNTS

En paral·lel, i conjuntament amb els propietaris, es realitzarà un pla de reforma de pisos buits per posar al mercat de lloguer social i assequible i se’n fomentarà la cessió en ús per al lloguer social. Així mateix, es continuarà gestionant i subvencionant el lloguer social dels pisos que l’Ajuntament té cedits per l’Agència Catalana d’Habitatge, que s’han triplicat en aquesta legislatura, i es buscarà poder-ne aconseguir més.

De la mateixa manera, es dissenyaran plans específics per facilitar l’emancipació del jovent amb lloguers assequibles i incentivar la rehabilitació d’habitatges per destinar-los a lloguer social i assequible. 

A totes aquestes polítiques i actuacions en matèria d’habitatge, cal afegir-hi la construcció de l’equipament de pisos amb serveis a l’Horta del Valira per a la gent gran, que Junts per la Seu té previst licitar abans d’acabar aquest any 2023, segons ha explicat Fàbrega. 

comentaris