ELECCIONS MUNICIPALS 28M

Compromís té la nova Residència de la Gent Gran com una prioritat absoluta

Joan Barrera es compromet a la construcció de la nova residència per a la gent gran, moderna, amb llum i espais enjardinats. Combinant les places residencials amb pisos tutelats i compartint serveis.
Compromís Residència
photo_camera Els candidats de Compromís X La Seu, Joan Barrera i Paqui Gómez als terrenys de l'Horta del Valira / CXLS

Compromís es compromet a impulsar una nova Residència per a la Gent Gran a l’Horta del Valira per tal de donar resposta a les necessitats d’una part molt important de la població.

Hi ha més de 2.000 persones grans a la nostra ciutat, i el percentatge de sobre envelliment, majors de 85 anys, és dels més elevats de Catalunya. Cal donar resposta a totes aquestes persones amb dignitat tai i com es mereixen. Primer amb un bon servei d’atenció a domicili i després amb la possibilitat d’accedir a una plaça de residència i pis assistit. La Seu és l’única ciutat de Catalunya de la seva dimensió que no té una residència de la Gent Gran.

Compromís Residència
Els candidats de Compromís X La Seu, Joan Barrera i Paqui Gómez als terrenys de l'Horta del Valira / CXLS

Joan Barrera, recorda que el Govern central ha destinat 3 milions d’euros per a la construcció de l’equipament residencial, en els pressupostos aprovats per enguany i reclama que la Generalitat faci una aportació semblant per tal de fer realitat d’una vegada aquest equipament tan necessari.

La nova Residència de la Gent Gran, vora Santa Magdalena, estarà ubicada en un indret que reuneix condicions òptimes d’accessibilitat, assolellament, tranquil·litat i entorn paisatgístic. Permetrà la creació d’espais enjardinats i tot tipus d’instal·lacions a l’aire lliure per a la millora de les condicions de vida dels residents. 

Barrera ha manifestat: “la gent gran no s’ha de veure obligada a anar a residències fora de La Seu (Oliana, Bellver, Lleida,…), perquè és perjudicial per a la seva qualitat de vida i la relació amb els seus familiars i amics.

Compromís es compromet a impulsar l’estudi tècnic per a fer-la possible, en els primers 100 dies de mandat.