ELECCIONS MUNICIPALS 28M

Compromís X La Seu es compromet a activar el Centre Històric

Compromís assegura que l’ànima de la ciutat està abandonada per part l’ajuntament.
Barrera a Centre Històric
photo_camera Compromís assegura que l’ànima de la ciutat està abandonada per part l’ajuntament. / CXLS

Compromís redactarà i aplicarà un Pla Integral d’Excel·lència amb la previsió de construir els solars buits, dignificar aparadors abandonats, reparar paviments, pintar els porxos i tenir cura especial del Patrimoni Arquitectònic.

Mesures urgents seran la neteja,  repintar grafits i actuar d’ofici en les construccions que amenacen ruïna. No podem tenir un carrer Canonges tallat cada 25 metres per un teulat que cau. Si el propietari no actua d’immediat ho ha de fer l’Ajuntament al seu càrrec. 

Cal recuperar vida i això ho aconseguirem, facilitant obertura de locals tancats, i instal·lant en el carrer Canonges serveis administratius de la Generalitat i de d’altres administracions. Ens comprometem a la compra d’un edifici emblemàtic per cedir-lo a la Generalitat.

Ens comprometem a impulsar una empresa públic-privada per a la rehabilitació d’habitatges. 

Joan Barrera diu : “Si entre tots estem d’acord a impulsar el Centre Històric per la singularitat tan especial  que dona a La Seu, amb 5 anys podem capgirar l’actual situació de degradació i abandonament”.

Compromís activarà la declaració de la Catedral com a Patrimoni de la Humanitat. L’ampliació del Museu, amb la nova entrada des del carrer Canonges, serà una prioritat compartida amb el Bisbat.

Potenciarà ajuts i estímuls fiscals per facilitar iniciatives de caire econòmic, obertura de locals i de millora dels habitatges.

Joan Barrera “Les ciutats que deixen perdre el seu Centre Històric ho paguen molt car. Amb Compromís, La Seu retornarà el valor que es mereix el seu Centre Històric, en benefici de tots els ciutadans.”