29.11.2021 |
Viure als Pirineus

ELECCIONS MUNICIPALS

Fàbrega i Viaplana compartiran l'alcaldia de la Seu

Junts i ERC acorden pactar l'Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell per als propers quatre anys.

Jordi Fàbrega junts 2
Jordi Fàbrega a la seu de Junts per la Seu/JPS
Fàbrega i Viaplana compartiran l'alcaldia de la Seu

'Junts per la Seu' i ERC han arribat a un principi d'acord per garantir la governabilitat de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell durant els propers quatre anys. L'entesa entre les dues formacions estableix que Jordi Fàbrega (Junts per la Seu) i Francesc Viaplana (ERC) compartiran l'alcaldia de la capital de l'Alt Urgell: el primer l'ostentarà els primers 27 mesos i el segon al llarg dels 21 mesos restants. L'acord entre 'Junts per la Seu' i ERC també concreta un tracte d'igual a igual, amb el mateix pes dins del govern municipal, tant pel que fa a alcaldia com al nombre d'àrees i regidories.

Pla mitj.. de l'alcaldable d'ERC a la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, a la seu del partit de la capital alturgellenca, el 31 de maig de 2019 (Horitzontal).

Els resultats electorals a les passades eleccions municipals van ser força igualats: Junts per la Seu va obtenir el 26'9% dels vots i 5 regidors, baixant-ne dos en relació al 2015; ERC, va aconseguir el 21'2% dels vots i 4 regidors, un més que ara fa quatre anys. Compromís X la Seu, que va guanyar les eleccions amb 6 regidors i el 30'6% dels vots, va obtenir els mateixos representants que tenia fins ara; i la CUP va doblar resultat, passant d'una a dues regidories, amb el 9'2% dels vots.

Pel que fa al Consell Comarcal de l'Alt Urgell, la proposta d'acord avalada per les dues formacions, estableix que la presidència de l'organisme també serà compartida entre ERC i JuntsXCat, després que per primera vegada els representants de l'antiga CiU hagin perdut la majoria absoluta, passant d'11 consellers comarcals el 2015 als 9 consellers actuals. Per la seva banda, ERC ha passat de 5 consellers el 2015 als 6 consellers obtinguts ara. I Compromís-CP també n'ha guanyat un, passant dels 3 del 2015, als 4 actuals.

Eleccions Alt Urgell

Aquest dimarts al vespre, l'Assemblea local i comarcal d'ERC ha donat el vist-i-plau de la militància a l'acord marc proposat per l'equip negociador. La militància de 'Junts per la Seu' ja va acceptar dilluns el contingut del principi d'acord de governabilitat.

ERC Assemblea

Fàbrega i Viaplana compartiran l'alcaldia de la Seu
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad