ELECCIONS MUNICIPALS 28M

Junts es reivindica a l’Alt Urgell com “l'única força política amb un projecte comarcal clar”

Els alcaldables de l’Alt Urgell demanen la confiança per recuperar la posició de lideratge de la comarca
unnamed (87)
photo_camera Junts es reivindica a l’Alt Urgell com a força política comarcal / JUNTS

Junts s’ha reivindicat aquest dimarts com “l’única força política amb un projecte comarcal clar”. Així ho han manifestat diversos dels alcaldables de la formació a l’Alt Urgell, reunits aquest dimarts a les portes del Consell Comarcal. A l’acte hi han assistit Jordi Fàbrega, candidat a la Seu d’Urgell; Josefina Lladós de Ribera de l’Urgellet; Cristina Barbens, alcaldable de Bassella; Marta Poch, candidata a Josa i Tuixent; Carme Ribó d’Alàs i Cerc; Rosa Fàbrega, candidata a les Valls d'Aguilar; Rosa Andorrà, alcaldable al Pont de Bar; Lluís Riu de Fígols i Alinyà; i Josep Maria Armengol, representant de la candidatura de Junts d’Oliana.

L’atenció a les persones és un dels eixos principals a treballar, en clau comarca, com també ho és el sanejament, doncs encara hi ha molts pobles sense depuradores i l’Agència Catalana de l’Aigua espera que s’hi avanci, i treballar per la transició energètica i les energies renovables, un debat que no es pot deixar per més tard. Serveis bàsics, fixació de la població, desenvolupament econòmic i gestió dels boscos són elements comuns que han destacat els diversos candidats de Junts als municipis de l’Alt Urgell per treballar tant a nivell local com comarcal.

Junts comarca 1
Junts es reivindica a l’Alt Urgell com a força política comarcal / JUNTS

Des del grup de Junts es fa una crida a votar no només en clau municipal sinó també comarcal per tornar a recuperar la bona entesa i el sentiment d’equip que hi havia hagut entre alcaldes en anys anteriors. “Els representants socialistes que aquest últim mandat hi ha hagut al Consell Comarcal no han parat de menysprear els municipis petits i de qüestionar contínuament el paper dels alcaldes. I el seu candidat a l’alcaldia de la Seu ha sigut capaç de dir que el Consell no col·labora sinó que fa la competència als ajuntaments. El desconeixement que demostra del paper i de la feina del Consell Comarcal és realment preocupant, i encara més havent-ne sigut conseller la legislatura passada”, han assenyalat. Quant a ERC, amb qui Junts ha governat en coalició el Consell aquest mandat, l’experiència ha servit “per comprovar que les dos formacions tenim maneres molt diferents d’entendre el Consell i la comarca”. 

“L’Alt Urgell no tornarà a recuperar la seva posició de lideratge i model que havia sigut fins no fa pas gaire temps si la gent de Junts no tornem a recuperar la majoria al Consell Comarcal, ho tinc claríssim”, ha asseverat Lladós, qui ha ocupat la presidència de l’organisme comarcal aquesta darrera legislatura. En aquest sentit, ha afegit que ha “comprovat de forma contundent, rotunda i inqüestionable a quina banda hi ha les persones que pensen en clau de comarca, les que saben cap a on s’ha dirigir l’Alt Urgell els pròxims anys”, i aquestes es troben a Junts. 

Junts comarca 2
Junts es reivindica a l’Alt Urgell com a força política comarcal / JUNTS

És un equip de persones a qui mou “la vocació, el compromís amb els nostres veïns, els nostres municipis i la comarca, l’empenta i el treball constant i rigorós, i sobretot les ganes d’anar sempre endavant, per més difícils i durs que siguin els obstacles que es presenten”, ha garantit la candidata de Ribera de l’Urgellet afegint que “som dels pocs que tenim la llibertat de prendre decisions, pensant sempre només i únicament en el benefici del conjunt dels nostres veïns”.

Per la seva banda, Jordi Fàbrega s’ha compromès a convertir la Seu en la capital de l’Alt Urgell i del Pirineu. “Recuperarem la capitalitat que mai ens hauríem d’haver deixat perdre”, ha dit l’alcaldable de la Seu d’Urgell. Així, ha assegurat que treballarà per tirar endavant tots els projectes de servei necessari per a les persones com l’Hospital Comarcal o l’ampliació de les places sociosanitàries, “molt importants per a la Seu però també per a la resta de la comarca”. 

El candidat de Junts a la Seu a aprofitat per posar en valor el fet que Junts presenti 17 llistes a la comarca, vuit d’elles encapçalades per dones. També ha lamentat el fet que el PSC hagi registrat 5 “candidatures fantasma” a la comarca, és a dir, amb candidats que no tenen cap tipus de relació amb el municipi. “Aquesta no és una bona manera de fer política”, ha reblat Fàbrega.