Un jove de la Seu va a judici pel tall de l'N-260 el 21-F mentre s'arxiva la causa contra els altres investigats

Els Mossos d'Esquadra incoen procediments sancionadors per no haver comunicat la manifestació, segons el Grup de Suport de les 7 de la Seu

La Plataforma de suport a les 7 encausades de la Seu s'han manifestat aquest dijous 20 de juny del 2019 pels carrers de la Seu per donar suport als membres del CDR Alt Urgell detinguts. (horitzontal)
photo_camera La Plataforma de suport a les 7 encausades de la Seu manifestant-se el passat juny pels carrers de la Seu per donar suport als membres del CDR Alt Urgell detinguts.

Un jove de la Seu d'Urgell anirà a judici acusat d'atemptat contra l'autoritat arran d'una denúncia del Departament d'Interior pel tall de l'N-260 durant la vaga general del 21 de febrer. El Jutjat d'instrucció 1 de la Seu, però, ha acordat arxivar la causa contra altres sis persones que també investigava per haver participat en els mateixos fets. Per altra banda, els Mossos han incoat procediments sancionadors administratius per manifestació no comunicada contra aquestes sis persones, que els podrien suposar multes d'entre 600 i 30.000 euros per a cadascuna d'elles. Des del Grup de Suport de les 7 de la Seu i des d'Alerta Solidària qualifiquen d'"absurd i mesquí l'intent d'Interior de seguir criminalitzant, obrint procediments sancionadors que contravenen la normativa de Drets Humans i el Tribunal Europeu de Drets Humans".

Aquests col·lectius han volgut evidenciar, en roda de premsa, que els motius que els varen portar a manifestar-se el 21 de febrer "no només continua sinó que augmenta a la Seu i a la resta del territori".

Els set investigats han volgut donar les gràcies al gran nombre de mostres de suport que han rebut durant totes aquestes setmanes i han demanat "estar atentes i participar en les mobilitzacions i ajudar a omplir la caixa de resistència".