Sortida guiada de descoberta dels camins i els pontarrons de Sant Ermengol

 L’activitat, organitzada pel Consell Comarcal, està prevista per aquest dimecres.
 
pontarrons (1)
photo_camera Tram del camí dels Pontarrons. Fotografia: Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Coincidint amb la setmana de la representació del Retaule de Sant Ermengol al claustre de la catedral de Santa Maria d’Urgell, el proper dimecres dia 7 d’agost el Consell Comarcal de l’Alt Urgell proposa una sortida guiada al Camí dels Pontarrons. La caminada resseguirà el tram de l’antic camí medieval entre la Reula i l’antic pont de la Torre, a la boca sud de l’actual túnel de Montan, en una activitat apta per a tots els públics, que permetrà conèixer el congost dels Pontarrons des d’una perspectiva diferent, molt més pintoresca que la percebuda des de la carretera C-14.

Segons una tradició sòlidament arrelada a la comarca de l’Alt Urgell, el bisbe Ermengol fou, durant el primer terç del segle XI, el promotor d’una sèrie de grans obres d’enginyeria per comunicar la Seu d’Urgell amb l’exterior, que consistien en l’obertura de camins i la construcció de ponts. Precisament, aquesta mateixa tradició marca la mort del bisbe Ermengol, el 3 de novembre de 1035, en el decurs de la inspecció del Pont de Bar. Fins a finals del segle XIX, quan s’obre la carretera de Lleida a la Seu d’Urgell, els camins tradicionals del congost de Tresponts van canalitzar la viabilitat entre la Seu d’Urgell i les terres del curs inferior del Segre, amb tots els condicionants que això implicaria.

La proposta s’engloba dins del cicle de sortides guiades “Els Dimecres coneixem l’Alt Urgell”, que pretén agermanar la pràctica del senderisme amb el coneixement del ric patrimoni comarcal. Totes les visites d’aquest cicle són guiades per tècnics del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, coneixedors del territori i de la seva història, i són gratuïtes. Per participar-hi només cal inscriure’s a l’Oficina de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Urgell (tel. 973 35 31 12) o a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell (tel. 973 351 511). El punt de reunió per iniciar la sortida serà davant del Consell Comarcal, el proper dimecres dia 7 d’agost a les 9 del matí