Horari: d’11 a 14h i de 15.30 a 19.30h

Jornada de portes obertes a l’església romànica de Cabó

Dissabte 23 de juliol l’Associació d’Amics de la Vall de Caboet, organitza una jornada de portes obertes  per a què els visitants que s’atansin a Cabó, puguin contemplar dos dels elements patrimonials més importants del llinatge Caboet; el facsímil dels Greuges de Guitard Isarn, senyor de Caboet, (datat entre 1080-1095), un dels documents més antic en llengua catalana, i l’església romànica de Sant Serni, (s.XI).

IMG_1824
photo_camera Foto: Església romànica de Sant Serni, (S XI) Autoria: Montse Riu

L’accés a l’església serà gratuït i restarà oberta per a tothom. A més tots els assistents podran gaudir d’una visita sobre el patrimoni històric i cultural del llinatge Caboet que oferirà una guia local.

Enguany l’explicació girarà entorn del vincle dels Caboet amb el Principat d’Andorra. Aquesta família nobiliària era associada  i feudatària de la Mitra urgellenca a partir de mitjan del segle XI. Es per aquest motiu que es mostrarà als assistents una imatge del primer testimoni escrit d’aquest lligam entre el llinatge Caboet i Andorra. Es tracta de la convinença, en què Guitard Isarn, senyor de Caboet (el mateix dels Greuges) confirma al seu vassall Arnau Ramon la tinença de l’honor d’Andorra en les mateixes condicions que l’havia posseït el seu pare. Aquest contracte és datat del 1084 i escrit en llatí com la major part de documentació de l’època.