06.12.2022 |
Viure als Pirineus

Jornada de pànic a la banca andorrana

Aquest dijous s'ha viscut una jornada negra per a la banca andorrana a causa dels nervis provocats per un atac hacker de caràcter viral que va consistir en l'enviament massiu de missatges falsos per WhatsApp i SMS en els quals s'explicava que altres entitats financeres del país, més enllà de la Banca Privada (BPA), estaven sent investigades. Els rumors s'han estès com la pólvora.

banca-privada-andorra--644x362
La crisi de la BPA ha provocat nervis a tot el sector.
Jornada de pànic a la banca andorrana

No descobrim res si diem que hi ha por. Els clients de la banca andorrana estan neguitosos i qualsevol petita notícia és interpretada negativament. Avui ha estat la d'un atac hacker, tal i com informa el Diari d'Andorra, però demà no sé sap que serà.

Des de Govern i des de les entitats bancàries s'insisteix en què el problema es redueix a la BPA però cada cop són més els clients dels altres bancs del país que tenen dubtes sobre l'abast d'aquesta crisi i tenen por que la situació de la BPA no pugui afectar a les seves entitats. La situació és extremadament delicada i ningú sap com evolucionarà en els propers dies. En joc hi ha centenars de llocs de treball i l'equilibri de tot l'ecosistema econòmic d'un país que té en la banca un dels principals pilars econòmics.

 

Jornada de pànic a la banca andorrana
Comentarios