ELECCIONS MUNICIPALS 28M

Joan Barrera: "La primera preocupació de la gent és que la Seu està parada i cal prendre iniciatives per revertir aquesta situació"

Joan Barrera i Aranda (1983). És enginyer geòleg, màster en Prevenció de Riscos Laborals i màster en Administració i Direcció d'Empreses. És la primera vegada que es presenta com a cap de llista i aquests darrers quatre anys ha estat regidor per CompromísXLaSeu, el partit més votat a les darreres eleccions municipals.
joan barrera
photo_camera Joan Barrera, candidat a l'alcaldia de la Seu d'Urgell per CompromísXLaSeu.

Expliqueu que la gent us diu que la Seu d'Urgell està parada. Quines mesures plantegeu per revertir aquesta situació?

En tot aquest temps fent porta a porta i escoltant a la gent, ens ha quedat clar que la primera preocupació de tothom és que la Seu està parada i que cal prendre iniciatives per revertir la situació, per això la nostra principal prioritat és la reactivació econòmica de la Seu. La ciutat ha de lluir i ser més atractiva per incentivar la inversió i el consum. Per tal d’aconseguir-ho aplicarem diverses mesures, com ara un pla de neteja de tots els carrers i places, i un bon manteniment de la via pública per fer que la ciutat llueixi i sigui més atractiva, posar en valor el Centre Històric i una renovació dels carrers de l'eixample per millorar la imatge de la ciutat.

Facilitarem també els tràmits administratius a tots els inversors i emprenedors per fomentar la creació de noves empreses i llocs de treball, potenciarem el comerç i les fires al centre de la Seu per atraure més visitants i dinamitzar així l’economia local i replantejarem la zona blava . També impulsarem la creació del nou polígon industrial. Proposem, per tant, una gestió municipal eficaç, que resolgui de pressa, escolti i amb menys burocràcia, perquè l'Ajuntament sigui un aliat i no un obstacle. La Seu ha de tornar a lluir per atreure nous emprenedors i més visitants.

L’Hospital nou, és una promesa per d’aquí uns anys, de moment que plantegeu per millorar l’assistència sanitària ara mateix?

La construcció del nou hospital és una promesa que considerem imprescindible per a la Seu i la comarca, i lluitarem perquè es compleixi en el menor temps possible. Hem de dir, però, que és una llàstima el temps perdut per l’equip de govern perquè podria estar en construcció i acabat abans de final d’any, però males decisions han portat a aquesta situació que també faran que es desenvolupin dos nous centres comercials als afores.

Més enllà de la construcció del nou hospital, hem de continuar treballant per millorar l'assistència sanitària. Per això, hem d’assegurar els metges i especialistes necessaris per atendre a la nostra gent, hem d’augmentar la freqüència de les visites d'especialistes per millorar les llistes d'espera i, com ja venim reclamant des de fa molts anys, hem d’establir un conveni per permetre que l'Hospital d'Andorra sigui el referent de l'Hospital de la Seu i estalviar així costosos desplaçaments a Lleida.

També donarem suport al centre de Salut mental que promou el Bisbat amb la Fundació Benito Menni al seminari.

Més enllà de la construcció del nou hospital, hem de seguir treballant per millorar l'assistència sanitària. Per això, hem d’assegurar els metges i especialistes necessaris per atendre a la nostra gent, hem d’augmentar la freqüència de les visites d'especialistes per millorar les llistes d'espera i, com ja venim reclamant des de fa molts anys, hem d’establir un conveni per permetre que l'Hospital d'Andorra sigui el referent de l'Hospital de la Seu i estalviar així costosos desplaçaments a Lleida

Quines prioritats teniu si sou escollit alcalde?

Les nostres prioritats són molt clares per a la Seu i Castellciutat. El primer objectiu ha de ser la reactivació econòmica, com ja hem explicat anteriorment. Una altra prioritat és l'espai públic, llargament abandonat. Cal fer una neteja intensiva i manteniment, augmentar seguretat ciutadana i una renovació de la via pública. La residència de la gent gran, del qual encarregarem immediatament el projecte amb pisos assistits i serveis de dia, i el nou hospital també seran prioritats absolutes. A part d’aquestes actuacions també caldrà posar molt èmfasi en temes de promoció d’habitatge de lloguer assequible, joventut i d’altres temes cabdals que no s’han abordat durant aquesta legislatura.

L’habitatge és un problema, no hi ha suficient oferta, fet que provoca augment dels preus, que proposeu per mitigar aquest problema?

Considerem que l'accés a l'habitatge és un dret fonamental per a tothom, i per això hem de portar endavant diverses mesures per mitigar aquest problema a La Seu. I serem molt ambiciosos en aquest tema. Durant els 20 anys govern de Progrés es van oferir més de 300 habitatges públics a preus assequibles, per què no podem tornar a fer-ho? Per això, ens comprometem a crear un parc d'habitatge públic, amb l'objectiu de posar a disposició 100 nous habitatges de promoció pública pels propers 4 anys, incloent els més de 60 habitatges de propietat de la SAREB, bancs o fons d’inversió. També caldrà treballar per oferir habitatge assequible per als joves que necessiten una empenta per poder començar a gaudir de la seva independència. Hem de fer de la Seu una ciutat on els joves tinguin oportunitats laborals i poder desenvolupar la seva vida.

Considerem que és important defensar els drets dels treballadors fronterers i millorar la seva assistència sanitària, així com dur a terme una millora substancial en el transport públic entre la Seu i Andorra. En resum, creiem que les relacions amb Andorra són clau per al futur de la Seu i la comarca, i per això proposem establir una estreta col·laboració amb el Govern d'Andorra per a la creació d'un futur més pròsper i sostenible per a tots

Com veieu les relacions de la Seu amb Andorra?

Considerem que les relacions de la Seu amb Andorra són fonamentals per al desenvolupament econòmic i social de la nostra ciutat. Andorra és un país veí i amic amb el qual hi tenim relacions històriques des de segles i avui compartim molts interessos que ben gestionats ens poden beneficiar mútuament. Per això, hem d’establir una estreta col·laboració amb el Govern d'Andorra per a la creació d'una Àrea Econòmica Especial Andorra-Pirineus, que permeti la creació de noves oportunitats de negoci i la millora de la competitivitat de les empreses de la zona. Així mateix, considerem que és important defensar els drets dels treballadors fronterers i millorar la seva assistència sanitària, així com dur a terme una millora substancial en el transport públic entre la Seu i Andorra. En resum, creiem que les relacions amb Andorra són clau per al futur de la Seu i la comarca, i per això proposem establir una estreta col·laboració amb el Govern d'Andorra per a la creació d'un futur més pròsper i sostenible per a tots.

comentaris