OBRES

Instal·lada la passarel·la per a vianants sobre el riu Valira a la Seu d'Urgell

L'obra s'emmarca en el projecte Camina Pirineus, té un cost de 173.030 euros i millorarà la seguretat per als vianants en un punt negre de l'N-260 al seu pas per la ciutat
Passera riu Valira 2
photo_camera Instal·lada la passarel·la per a vianants sobre el riu Valira a la Seu d'Urgell / Feliu Sirvent

Aquesta matinada s'ha instal·lat la nova passera de fusta sobre el riu Valira a l'N-260a l’entrada oest de la capital de l’Alt Urgell. Per fer-ho possible, la via ha estat tallada al trànsit durant dues hores, en els dos sentits de la marxa, des de la mitjanit (0.00 h) i fins a les 2.00 h.

Les obres de construcció de la nova passarel·la per a vianants i ciclistes sobre el riu Valira van començar el passat mes d'octubre. L’estructura, que és de fusta i té una longitud de 23 metres, transcorre en paral·lel a l'N-260 (Eix Pirinenc).

L'obra forma part del projecte Camina Pirineus impulsat pel Consell Comarcal de l'Alt Urgell, i l'ens comarcal va acordar tramitar-ne la licitació amb el vist-i-plau de l'Ajuntament urgellenc. Les obres es van adjudicar a l'empresa Infraestructures de Muntanya S. L., per un import de 173.030 euros.

Passera riu Valira 3
Instal·lada la passarel·la per a vianants sobre el riu Valira a la Seu d'Urgell / Feliu Sirvent

Fins ara, per passar el pont sobre el riu Valira a peu des de la vorera esquerra de la via (al costat sud) calia creuar dos passos de vianants, que són a cada extrem del pont. A més a més, es dona la circumstància que en aquest punt molts conductors no respecten el límit de velocitat, tant els que venen de la rotonda d'accés al polígon Lleteries com els que baixen des de la rotonda d'Andorra. Això ha provocat que s'hagin produït atropellaments de vianants.

Finançament

La construcció de la passarel·la per a vianants sobre el riu Valira es finança amb la contribució econòmica de diverses administracions: Fons europeus FEDER amb un 50% (59.712,64 euros); Diputació de Lleida amb un 25% (29.856,42 euros); ajuntaments de l'Alt Urgell, segons conveni FEDER ( 54.935,81 euros); i l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ( 28.782 euros).