19.01.2022 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

Indignació amb el govern espanyol pel bloqueig de l'aeroport de la Seu

El ministre de Foment, José Luís Ábalos, dona allargues a la implantació del sistema d’aproximació instrumental amb GPS de l'Aeroport Andorra-la Seu d'Urgell.

Pla general del ministre de Foment en funcions, Jos..... Luis .....balos, abans d'intervenir a la cloenda de la 30a Trobada Empresarial al Pirineu acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Dami...... Calvet, el 7 de juny de 2019 (Horitzontal).
El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, abans d'intervenir a la cloenda de la 30a Trobada Empresarial al Pirineu acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, aquest divendres a la Seu d'Urgell/Albert Lijarcio
Indignació amb el govern espanyol pel bloqueig de l'aeroport de la Seu

Les declaracions del ministre de Foment José Luis Ábalos, en el marc de la Trobada Empresarial al Pirineu, en relació a la implantació del sistema d'aproximació mitjançant GPS a l'Aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell, ha provocat la indignació dels representants institucionals de l'Alt Urgell. El ministre de Foment va ajornar una vegada més la instal·lació del sistema d'aproximiació amb GPS, la qual cosa cosa suposa una altre incompliment dels compromisos i terminis adquirits. Ábalos fins i tot va obrir la possibilitat que no s'habiliti el sistema.

Pla mitj.. del ministre de Foment en funcions, Jos.. Luis ..balos, a l'acte de cloenda de la 30a Trobada Empresarial al Pirineu. Imatge del 7 de juny de 2019 (Horitzontal).

Teresa Cunillera s'hi vacomprometre

El passat dia 7 de febrer, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, va visitar la Seu d'Urgell, i va anunciar que el sistema d'aterratge amb GPS a l'aeroport de la Seu entraria en funcionament al cap de dos mesos, és a dir, el passat mes d'abril.

Infraestructura clau per al Jocs Olímpics d'Hivern l'any 2030

Sobre l'operativitat de l'Aeroport d'Andorra - La Seu d'Urgell, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha volgut fer èmfasi en què la implemen la implantació del sistema d'aproximació mitjançant GPS és una "exigència" del territori, sobre la qual, ha afegit, no s'han complert els terminis previstos. En aquest sentit, ha dit que aquesta infraestructura és clau per "projectar" el Pirineu i que també ho és des del punt de vista de la candidatura per organitzar uns Jocs Olímpics d'Hivern l'any 2030. 

El conseller Damià Calvet, va aprofitar la participació del ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, a l'acte de cloenda de la 30a Trobada Empresarial al Pirineu per poder "saludar-lo" i intentar "intercanviar o actualitzar" amb ell l'estat en què es troben els projectes d'infraestructures que el govern espanyol té pendents d'executar a Catalunya. En aquest sentit, va posar com a exemple la necessitat que les principals carreteres de titularitat estatal es puguin "desdoblar" en la seva totalitat, ja que, ha ressaltat, encara "no hi ha cap eix viari" que ho estigui. Pel que fa a la situació política, Calvet va expressar la voluntat del Govern de reprendre "la via del diàleg" amb l'executiu de l'Estat "en el punt en què el vam deixar".

Indignació amb el govern espanyol pel bloqueig de l'aeroport de la Seu
Comentarios