25.09.2022 |
Viure als Pirineus

EQUIPAMENTS MUNICIPALS

Compromís i el govern municipal de la Seu pacten la Residència de la Gent Gran als Pressupostos

Compromís X La Seu  votarà afirmativament al pressupost de l’Ajuntament de la Seu de l’any 2021
Foto (1)
El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, explica l'acord a l'Ajuntament de la Seu/ CXLa Seu
Compromís i el govern municipal de la Seu pacten la Residència de la Gent Gran als Pressupostos

El grup de Compromís X La Seu ha anunciat aquest matí, a través d'un comunicat, que votarà afirmativament els pressupostos municipals de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per al 2021, El primer grup de l'oposició al consistori urgellenc, ha expicat que ha proposat un conjunt de mesures i l’equip de govern de Junts i ERC ha acceptat la majoria d’elles.

Dintre de les propostes, destaca la nova Residència per a gent gran, amb la introducció d’una partida de 500.000 i l’adquisició d’un edifici inacabat per a habitatge de lloguer social.

Responsabilitat

Compromís assegura que ha volgut ser responsable d’acord amb el moment que s’està vivint i ha fet un conjunt de propostes en base al projecte de ciutat que defensa, "el qual va tenir la confiança de la majoria de ciutadans", en les darreres eleccions municipals.

Les propostes de Compromís:

  1. La Nova residència. Crear una partida de 500.000 euros que ha de servir per a la  contractació del projecte i una primera reserva de fons pera la seva construcció.
  2. Habitatge de lloguer social. Adquirir un edifici inacabat de l’avinguda Valira núm. 9, on hi ha 13 habitatges a punt d’acabar i es podran posar a disposició de les famílies més necessitades. Fa 20 anys que l’Ajuntament no ha fet cap acció a favor de l’habitatge públic.
  3. Crear una partida de 50.000 euros a favor de la candidatura de la Catedral com a Patrimoni de la Humanitat, fa més de 10 anys que en parlem, però no si havia destinat mai ni un euro. Cal co liderar amb el principat d’Andorra aquesta proposta de futur.
  4. Crear una la comissió político-tècnica que comptarà amb 3 professionals de reputació experts en planificació sanitària que assessorarà l’ajuntament en la millor ubicació de les noves instal·lacions i la millor cartera de serveis per al futur Hospital de la Seu.
  5. S’han acceptat altres propostes com la reforma de diferents carrers per actualitzar l’urbanisme de la ciutat, la redacció d’un projecte d’embelliment de diferents carrers de l’entrada de la Seu, l’eliminació de les barreres arquitectòniques.
  6. L’impuls de nous projectes de reactivació econòmica com l’obertura d’una delegació de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries) al Pirineu que estigui situada a la Ciutadella de Castellciutat.

 

Per altra banda, Compromís ha proposat que s’estudiï amb el departament d’intervenció els avantatges i inconvenients de que l’àrea d’esports estigui vinculada a la societat que gestiona el Parc del Segre, comptablement. També crear una comissió específica d’ajuts europeus, PUOSC i FEDER i ajudes de Diputació de Lleida per a pactar els grans projectes per a la Seu dels propers anys entre tots els grups municipals.

Amb aquestes propostes, juntament amb d’altres d’aquest ampli acord, Compromís veu satisfetes de manera majoritària les propostes fetes en l’àmbit sanitari (residència i hospital), reactivació econòmica (IRTA i Patrimoni de la Humanitat), serveis públics (urbanisme i habitatge públic) i transparència.

El portaveu de Compromís per la Seu i diputat al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha declarat que “aquest acord arriba en un moment de crisi econòmica i sanitària en la que és més necessari que mai la generositat per arribar a acords. Acords  que ajudin a millorar la situació actual de la Seu” i afegeix que “no es pot perdre ni un minut i amb aquest acord s’aborden els temes més importants com és la residència i l’hospital i les mesures de reactivació econòmica”.

Compromís i el govern municipal de la Seu pacten la Residència de la Gent Gran als Pressupostos
Comentarios