EDUCACIÓ

El Govern autoritza ampliar la plantilla de l'INEFC per posar en marxa el nou Grau al centre de la Seu d'Urgell

Els nous estudis, que començaran a partir del curs acadèmic 2021-2022, s’especialitzen en la formació d’esports al medi natural de muntanya i de riu
INEFC la Seu
photo_camera El Centre Cultural Les Monges acollirà inicialment el grau d’INEFC.

El Govern ha autoritzat l’ampliació de la plantilla de l’Institut Nacional d’Educació Física (INEFC) com a conseqüència de la posada en funcionament del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) a la Seu d’Urgell (INEFC Pirineus) a partir del curs acadèmic 2021-2022, enfocat a la formació d’esports al medi natural de muntanya i de riu.

L’ampliació de personal es concreta, aquest primer any 2021, en la creació d’onze llocs de treball de personal laboral docent amb la categoria professional de professor/a, així com quatre llocs de treball de personal laboral i vuit llocs de treball de personal funcionari amb funcions d’administració i serveis, amb l’objectiu de donar cobertura a la prestació d’aquest servei amb caràcter previ a la seva posada en funcionament.

El Departament de la Presidència, mitjançant la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, realitzarà les modificacions pressupostàries necessàries per finançar aquesta ampliació de la plantilla de l’INEFC. La implantació del grau es farà mitjançant el mateix pla d’estudis que al centre d’INEFC de Lleida, del qual dependrà, a través de la fórmula de grup desplaçat a aquest municipi.

Els nous estudis són fruit de la implicació de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física i l’INEFC, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i la Universitat de Lleida, que va quedar plasmada en la signatura el maig de 2020 del conveni marc de col·laboració per desenvolupar el Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat de Lleida (INEFC-Pirineus).

El centre de Lleida de l’INEFC imparteix els estudis oficials de CAFE des de l’any 2009, per adscripció a la Universitat de Lleida, tot i que aquest centre ha impartit la Llicenciatura d’educació física i esports des de la seva creació l’any 1982.