CRISI CORONAVIRUS

Fort augment de contagis per coronavirus detectats els darrers dies a la Seu d'Urgell

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aplica les recomanacions  de Salut al municipi davant l’empitjorament progressiu de les dades epidemiològiques amb una trentena de casos setmanals, sobretot en gent jove i en infants
CAP la Seu bis
photo_camera Centre d'Atenció Primària de la Seu d'Urgell

La Seu d’Urgell està patint aquestes darreres dues setmanes un empitjorament progressiu de les dades epidemiològiques de la COVID-19 amb una trentena de casos setmanals, sobretot en gent jove i en infants, i fins i tot en els darrers dies hi ha hagut més de 10 casos diaris. 

cc0cdeee-8e4c-4d49-9e3c-ad82e0c4b3ef

L'Hospital de la Seu d'Urgell creu que aquest ràpid empitjorament pot estar causat per l'aparició de la variant britànica de la COVID-19 que presenta major contagiositat en gent jove
Aquest fet ha obligat a tenir actualment 12 grups escolars (de gairebé totes les escoles i instituts de la ciutat) i 5 extraescolars confinats. Aquesta mala evolució probablement va lligada a la presència de la variant britànica del virus de la COVID-19 que presenta major contagiositat en gent jove. Avui divendres l’índex de risc és de 581.26 i una taxa de transmissió a la Seu d’Urgell de 1.43. Tot i això, de moment se segueix sense tenir cap pacient ingressat per COVID-19 a la Fundació Sant Hospital.
Davant d’aquesta evolució, i d’acord amb les recomanacions de la Unitat de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, es recomana, durant els propers 7 dies

·       La suspensió temporal de les activitats extraescolars, per tal de reduir al màxim les oportunitats de contagi per contactes socials.

·       Ajornar les competicions esportives federades no professionals i les activitats esportives extraescolars.

·       Evitar mobilitat i reunions en llocs públics que no siguin estrictament necessaris.

·       Es procedeix al tancament de les escoles de música, art i dansa, biblioteca i sales d’exposició, així com les instal·lacions esportives municipals interiors.

·       La suspensió temporal de tots els actes culturals.

Covid

Juntament amb aquestes recomanacions, es reforça la necessitat de complir estrictament amb els aïllaments domiciliaris indicats pels gestors Covid (punt clau per revertir la situació actual), i les mesures que són conegudes per tots però que cal reforçar: mascareta, rentat de mans, distancia física i espais ventilats.

També cal reforçar aquestes mesures en parcs, espais de joc infantil i instal·lacions esportives a l’aire lliure evitant aglomeracions i complint estrictament les mesures: mascareta, mans netes i distància física.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aplicarà totes aquestes recomanacions des d’avui fins el proper divendres 19 de març. A partir de llavors, i en funció de l’evolució de les dades epidemiològiques al nostre municipi es decidirà si és necessari prorrogar aquestes restriccions.

comentaris