TURISME SOSTENIBLE

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell s’adhereix al 'Manifest Descobrir' per un nou model de turisme

La revista Descobrir Catalunya ha impulsat un Manifest que demana un canvi urgent de model turístic, aprofitant els aprenentatges que ha deixat la pandèmia.
rutavalldarques03 ret
photo_camera Romà de Valldarques (Coll de Nargó) / Arxiu CCAU

La revista Descobrir Catalunya ha impulsat, juntament amb les principals entitats de turisme rural i agents turístics d’arreu del país, un Manifest que demana un canvi urgent de model turístic aprofitant els aprenentatges que ha deixat la pandèmia. Des que es va fer públic el mes de setembre, diverses institucions s’han sumat al Manifest, com el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, que va aprovar al Ple la seva adhesió a la iniciativa per unanimitat.

El Manifest ja compta amb més de 2.000 signants i demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d’un sistema basat en el turisme internacional de masses. Concretament, demanen que s’adoptin cinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l’oferta turística i l’ocupació que genera, ordenar l’activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme.

Sergi Parramón, president de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, ha expressat “el compromís d’aquesta institució amb el model turístic sostenible, de qualitat i de proximitat que defensa el Manifest Descobrir. Al capdavall, és el model pel qual estem apostant a la comarca, en consonància amb el conjunt de l’Alt Pirineu i Aran i en coordinació amb tots els agents del sector”.

Amb aquesta decisió, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell se suma a altres institucions que ja s’han posicionat a favor d’un canvi de model turístic, com els Consells Comarcals de la Conca de Barberà, el Priorat, el Bages, i l’Anoia, entre d’altres. El Manifest íntegre es pot llegir a la pàgina web manifest.descobrir.cat, així com el llistat complet d’impulsors i adherits.