EQUIPAMENTS MUNICIPALS

L'obertura de la nova àrea d’autocaravanes de la Seu d’Urgell pendent del concurs públic d'explotació

Les obres ja han finalitzat i han tingut un pressupost d’execució de 430.000 euros
Autocaravanes 1
photo_camera Les obres de construcció de la nova àrea d’autocaravanes de la Seu d’Urgell ja han finalitzat / FS

Les obres de construcció de la nova àrea d’autocaravanes de la Seu d’Urgell ja estan pràcticament enllestides, únicament falta l'enjardiment, que es farà a la primavera, però s'està a l'espera de redactar el concurs públic que ha de permetre la seva obertura i explotació.

La nova àrea està ubicada a uns 60 metres de l’actual aparcament d'autocaravanes per aquest tipus de vehicle turístic, i a 300 metres del centre històric de la ciutat. L’accés a aquest nou espai es realitza a través del camí de Sant Ermengol, vial que comunica el centre de la Seu d'Urgell amb la zona dels horts que hi ha a tocar del Parc Olímpic del Segre.

Autocaravanes 2(Foto: Les obres de construcció de la nova àrea d’autocaravanes de la Seu d’Urgell ja han finalitzat / FS)

Amb aquest nou espai per autocaravanes, la Seu d’Urgell passa a disposar de 10 a 29 places per aquest tipus de vehicles. Els autocaravanistes disposaran per al seu vehicle d’una zona de moll i una zona d’estacionament. A la zona de moll, hi haurà diversos serveis com omplir els dipòsits d’aigua potable, buidar els dipòsits d’aigües grises i negres. A la zona d’estacionament es disposarà de connexió individual a la xarxa elèctrica i de wifi. A més, els autocaravanistes disposaran d’una zona verda de lleure a tocar de l’aparcament.

L’Ajuntament urgellenc està pendent dels tràmits administratius per a l’explotació d’aquesta nova àrea d’autocaravanes a través d’un concurs públic. L’objectiu és que l’empresa guanyadora es faci càrrec de la gestió i la supervisió de l’àrea, i que alhora promocioni aquest espai i el municipi de la Seu d’Urgell per tal de garantir un alt nivell d’ocupació durant tot l’any.

Les obres d’aquest nou espai d’autocaravanes han tingut un pressupost d’execució de 430.000 euros i ha comptat amb finançament de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, del Pla Únic d'Obres i Seveis de Catalunya 2020-2024 i de la Diputació de Lleida.