01.12.2022 |
Viure als Pirineus

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Només 16 veïns, 22 comerciants i 4 paradistes participen en la consulta del carrer Major de la Seu d'Urgell

El 70% dels participants a la consulta sobre la data d’inici de les obres de remodelació del carrer Major tria que sigui després de la Festa Major 2022
Carrer Major la Seu Pavimentació consulta
L'Ajuntament de la Seu ha organitzat una consulta sobre la remodelació del carrer Major /FS
Només 16 veïns, 22 comerciants i 4 paradistes participen en la consulta del carrer Major de la Seu d'Urgell

Només 16 ciutadans (4,7%), d'un cens de 337; 22 comerciants (18,9%), d'un cens de 116; i 4 paradistes (9%), d'un cens de 44, han participat a la consulta popular popular organitzada per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. Es tractava de consultar a veïns, comerços i paradistes del mercat sobre les dates que es vol dur a terme la remodelació del ferm del carrer Major. 

Malgrat l'escassa participació dels veïns i col·lectius afectats més directament, el 70% dels vots de la consulta popular ha decidit que la remodelació del ferm del carrer Major comencés just després de la celebració de la Festa Major d’enguany. El resultat s'ha fet públic després que aquest migdia s’hagi realitzat a la sala d’actes del consistori urgellenc l’escrutini dels vots emesos en aquest procés participatiu.

Escrutini consulta carrer Major la Seu(Foto: Escrutini de la consulta sobre la data d'inici de les obres al carrer Major / laseu.cat)

Recordem que aquest consulta popular es va iniciar el passat 18 de desembre i es va allargar fins aquest dissabte 15 de gener, prorrogant així tres setmanes més la votació que en un principi tenia com a termini el 24 de desembre.

El regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Joan Llobera, manifesta respecte al nombre de votants que han participat en aquesta consulta que “a nivell global no hi hagut gaire participació, han sigut prop d’un 9% del cens convocat, però en definitiva des de l’equip de govern el què volíem és que fos la ciutadania afectada per les obres que triés la data d’inici d’aquestes obres. Els ciutadans han pogut triar la data que millor els hi anava”.

Per percentatges, els veïns empadronats als edificis amb façana al carrer Major, la plaça Patalín i els carrers Lluís de Sabater i Fra Andreu Capella han votat en un 56% que les obres s’iniciïn després de la Festa Major, mentre que un 44% que comencessin l’endemà de la Sant Jordi. Els comerciants d’aquests mateixos carrers han triat en un 77% que les obres arrenquin just després de la Festa Major, i un 23% al dia següent del Dia del Llibre i la Rosa, mentre que els titulars de llicències de parades del mercat setmanal al carrer Major s’han declinat en un 75% que les obres d’arranjament del ferm d’aquest carrer s’iniciïn també després de la Festa Major, i un 25% ha votat en blanc. 

Només 16 veïns, 22 comerciants i 4 paradistes participen en la consulta del carrer Major de la Seu d'Urgell
Comentarios