El Festival Càtar arriba a Castellbò amb el mercat, la música, el teatre, la dansa, la literatura i la història com a fils conductors

Castellbò acollirà aquest cap de setmana diversos actes del Festival Càtar del Pirineu, que enguany arriba a la 24a edició. 
Foc inquisitorial 2
photo_camera Espectacle pirotècnic del Grup de Diables de l'Alt Urgell a Castellbò.

De bracet de la vinculació històrica de Castellbò amb els Bons Homes, des de dissabte a la tarda i fins diumenge al vespre s’aniran desenvolupant activitats de música, teatre i literatura. Sense oblidar el senderisme, amb la caminada guiada de Turbiàs a Castellbò seguint el Camí de l’Últim Càtar, dissabte a la tarda.

El Mercat Càtar ocuparà els principals carrers i places de la vila al llarg de tot el diumenge. Es preveu l’assistència de més de quaranta artesans amb les seves parades. Uns quants d’aquests artesans oferiran demostracions en viu dels seus oficis durant la jornada.

Una de les novetats destacades d’enguany és el concert La flor del dimoni, amb el qual la cantautora urgellenca Clàudia Colom ha iniciat la seva carrera en solitari, després del seu pas pel grup Malva de Runa. L’acte tindrà lloc diumenge a les 7 de la tarda.

Un altre dels punts forts serà la recreació històrica Arnau, el vescomte de ferro, que recorrerà de dalt a baix el carrer Major de Castellbò, amb cinc moments de la vida i mort del noble pirinenc protector dels càtars, i que comptarà amb la participació d’una vintena d’actors i figurants, amb la narració de l’historiador Carles Gascón i l’escriptor Isidre Domenjó. Se’n faran tres sessions: dissabte a les dos quarts d’11 de la nit i diumenge a la 1 del migida i a les 6 de la tarda. La representació de dissabte a la nit enllaçarà amb un dels moments clàssics del Festival Càtar a Castellbò: l’espectacle pirotècnic del Grup de Diables de l’Alt Urgell.

El teatre arribarà també dels Joglars de Six, interpretats per Ivan Caro i Carol Caubet, que narraran històries pirinenques, en sessions de matí i tarda el diumenge. També durant el matí de diumenge es podran veure les danses medievals dirigides per Pep Lizandra. D’altra banda, l’escriptora Montse Subirana presentarà el seu llibre El tresor dels càtars, amb il·lustracions de Susanna Campillo, mentre que els historiadors Carles Gascón i Oliver Vergés faran la xerrada “Dels Caboet als Castellbò”.

comentaris