Festes Majors de l’Alt Urgell tindran espais de sensibilització i atenció enfront de violències masclistes i l’LGTBIfòbia

 La iniciativa es posa en marxa aquest cap de setmana a la Festa Major d’Alàs.
També és cosa meva-1
photo_camera Cartell de la campanya “També és cosa meva. Per un Alt Urgell lliure de violències masclistes i LGTBIfòbia”.

En el marc de la campanya  de sensibilització i prevenció “També és cosa meva. Per un Alt Urgell lliure de violències masclistes i LGTBIfòbia”, enguany s’han organitzat punts de sensibilització i atenció en algunes de les Festes Majors més concorregudes de la comarca: Alàs, Coll de Nargó, Oliana, Castellciutat, Organyà, Montferrer i la Seu d’Urgell. 

L'atenció d’aquests punts anirà a càrrec de l’associació AntiSida de Lleida, entitat especialitzada en aquest tipus d’atenció i que en gestiona en altres indrets de la província de Lleida. 

Els punts estaran situats prop de l’espai de festa, durant la nit principal, i la seva tasca consistirà en donar informació per prevenir situacions no desitjades en el marc de les violències masclistes, així com atenció especialitzada per aquelles persones que ho puguin requerir. 

Estaran disponibles entre 3,30 i 4 h, depenent de cada lloc, i l’horari oscil·larà entre les 11,30 i les 4 de la matinada. Aquest cap de setmana la iniciativa s’estrenarà a Alàs, el dissabte dia 20 de juliol. 

A més, i per tal de donar informació a la ciutadania, s´ha editat aquest any, com a novetat important, un tríptic divulgatiu amb informació relativa a com actuar o ajudar a les persones que puguin ser afectades per violències masclistes, i en especial violències sexuals, en els espais d'oci tant en horari nocturn com diürn. Aquest document s’ha fet tant en català com en castellà per tal d’arribar al màxim de població, i tenint en compte també els visitants que arriben a l’estiu. 

El tríptic inclou indicacions de com actuar per tal de rebre suport, recomanacions específiques al voltant de què fer després d'una agressió sexual, informació de senyals d'alerta de malestar en els dies posteriors a haver patit una violència sexual i adreces i telèfons d'interès on acudir per demanar suport, assessorament i recuperació.

El grup motor de la campanya està format per aquests serveis, que es poden seguir a facebook: @Siad Alt Urgell @SAI - Servei d'Atenció Integral Alt Urgell @Oficina Jove de l'Alt Urgell @Servei especialitzat en violència masclista Alt Pirineu i Aran (SIE). A Twitter s’han activitat aquestes etiquetes: #TambéEsCosaMeva #NoSiguisCòmplice #Actua.