HIST`ÒRIA LOCAL

L’historiador alturgellenc Pau Chica reconstrueix la peripècia de l’anarquista Enric Coma Casas

Pau Chica ha aconseguit posar una mica més de llum sobre la persona d'Enric Coma i el paper que va jugar en la xarxa d'evasió de la Segona Guerra Mundial a través dels Pirineus.
dav
photo_camera Pau Chica aquest divendres a Arcavell, al municipi de Valls de Valira (Alt Urgell)

El passat divendres, 19 de juliol, les antigues escoles d'Arcavell es van omplir de gom a gom per escoltar la conferència “Camins de vida i mort. La frontera alturgellenca durant la II Guerra Mundial”, a càrrec del jove historiador de la Seu d'Urgell, Pau Chica.

dav

Més enllà dels casos dels guies de les xarxes d'evasió, Francesc Viadiu i Joan Català, entre altres, Pau Chica va aprofundir el el cas de l'anarquista Enric Coma Casas, que ja apareixia referenciat per l'andorrà Claude Benet a 'Guies, Fugitius i Espies'. En aquell extens estudi sobre les xarxes d’evasió, Benet es refereix a Coma com a cap de guies de la zona de Pirineus Orientals, amb molts membres al seu càrrec treballant per la zona de les mines de Pimorent. Ara, Pau Chica ha aconseguit posar una mica més de llum sobre la persona d'Enric Coma i el paper que va jugar en la xarxa d'evasió de la 2a Guerra Mundial a través dels Pirineus.