La Festa Major de la Seu d’Urgell celebra enguany la 25a Trobada Gegantera amb 22 colles de gegants i capgrossos

Dissabte 27 d’agost, a les cinc de la tarda, després de la plantada de gegants a la plaça dels Oms, tindrà lloc un acte per commemorar aquest aniversari. I com cada any se celebrarà la cercavila, la presentació de les colles i el ball final.

IMG_9974
photo_camera Festa Major la Seu 2015

Aquest dissabte de Festa Major, dia 27 d’agost, la Seu d’Urgell celebrarà la vint-i-cinquena Trobada Gegantera amb la participació d’un total de 22 colles, 21 vingudes d’arreu del país, més la colla amfitriona, la Colla de Geganters i Grallers de la Seu d’Urgell.

La celebració dels vint-i-cinc anys d’aquesta trobada de gegants, que se celebra cada any per Festa Major des de l’any 1991, s’iniciarà a dos quarts de cinc de la tarda amb la plantada de gegants per part de totes les colles participants a la plaça dels Oms.

Seguidament, a les cinc de la tarda, per commemorar aquesta 25a Trobada Gegantera tindrà lloc l’acte d’aniversari en el qual hi participaran l’exalcalde de la Seu d’Urgell, Joan Ganyet, i l’exregidor de Festes, Jordi Pino -alcalde i regidor l’any 1991, respectivament- juntament amb l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i la regidora de Festes i Tradicions, Sílvia Iscla. Aquest acte tindrà lloc a les escales de l’entrada de l’Ajuntament urgellenc.

Cercavila, presentació de colles geganteres i ball final

La 25a Trobada Gegantera seguirà amb l’inici de la cercavila de gegants i capgrossos que arrencarà des de la mateixa plaça dels Oms a dos quarts de sis de la tarda. El recorregut de la cercavila passarà pel carrer Bisbe Benlloch, l’avinguda Garriga i Massó, l’avinguda Pau Claris, la plaça Catalunya, el passeig Joan Brudieu, el carrer Lluís de Sabater i el carrer Major, fins arribar, novament, a la plaça dels Oms on a tres quarts de vuit del vespre està prevista la presentació de les 21 colles geganteres convidades, acompanyades per la Colla de Geganters i Grallers de la Seu d’Urgell.

Les 21 colles convidades són les de Terrassa, Lloret de Mar, Queixans, Roda de Ter, Sant Joan Despí, Argentona, Alp, Andorra la Vella, Bellver de Cerdanya, La Llacuna, Sant Fruitós de Bages, Vilallobent, Puigcerdà, Martinet, Hostalric, Maials, Bellpuig, Torelló, Aiguafreda, Santa Perpètua de Mogoda i l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya que en motiu d’aquesta 25a trobada sortiran amb els gegants En Treball, Na Cultura, el Pau i l’Alegria.

El ball final de tots les colles geganteres posarà el colofó d’aquesta vint-i-cinquena Trobada Gegantera de la Festa Major de la Seu d’Urgell.

La regidora de Festes i Tradicions de l’Ajuntament urgellenc, Sílvia Iscla, agraeix “la dedicació de la junta i de tots els membres de la Colla de Geganters i Grallers de la Seu d’Urgell, i animar-los a continuar fent ballar els gegants i capgrossos de la Seu durant molts anys més”.